۱۲ راهکار برای افزایش سرعت سایت

مشاهده بیشتر بستن
12 راهکار برای افزایش سرعت سایت

دارندگان وب‌سایت علاوه‌بر ظاهر وب‌سایت خود باید به افزایش سرعت سایت هم توجه کنند. هرچه‌ قدر هم سایت شما جذاب باشد و دارای رتبه بالایی هم باشد اگر بازدیدکننده‌ها برای لود شدن سایت شما بیش از حد معطل شوند، علاقه‌ی خود را از دست می‌دهند و بازدیدکنندگان شما کمتر می‌شود.

در ایران که به‌دلیل فراگیر نشدن اینترنت پرسرعت، نیاز کاربران به وب سایت سریع را بیشتر کرده است. اگر می‌خواهید پتانسیل کامل را از وب‌سایت خود داشته باشید حتما روی افزایش سرعت سایت هم کار کنید. با این کار باعث افزایش رتبه سایتتان خواهید شد و برای شما منفعت زیادی دارد.

راستی ویدیوی کوتاه این مقاله رو در پیج اینستاگراممون منتشر کردیم. در اینجاهم براتون قرار میدیم:

۱۲ راهکار برای افزایش سرعت سایت

به سرعت بارگیری یک سایت در پیدا کردن صفحات کاربردی آن سایت را سرعت وبسایت می‌گویند. سایت‌هایی که به کندی در مرورگر ارائه می‌شوند، کاربران را از آن دور می‌کند. اما سایت‌هایی که با سرعت بالا بارگیری می‌شوند قطعا بازدید بیشتر و نرخ تبدیل بهتری دارند.

چرا افزایش سرعت سایت مهم است؟

نرخ تبدیل Conversion rate

افزایش سرعت سایت بر نرخ تبدیل یا نرخی که کاربران یک کار دلخواه را انجام می‌دهند تأثیر می‌گذارد. نه تنها کاربران بیشتری در سایت‌های با بارگذاری سریع باقی می‌مانند، بلکه با نرخ‌های بالاتری نسبت به سایت‌های کندتر تبدیل می‌شوند.

برخی از شرکت‌ها به این موضوع رسیده‌اند که کاهش چند میلی‌ثانیه‌ای در زمان بارگذاری صفحه، تبدیل‌ها را افزایش می‌دهد. Walmart کشف کرد که بهبود زمان بارگذاری صفحه به میزان یک ثانیه سبب افزایش ۲٪ تبدیل شد. بنابراین بهبود عملکرد سایت بخش بزرگی از بهینه سازی نرخ تبدیل است.

بهبود سئو

همانطور که گوگل تمایل دارد اطلاعات مربوط به کاربران را در کمترین زمان در اختیار آنها قرار دهد. بنابراین افزایش سرعت سایت موضوع مهم در رتبه بندی جستجوی گوگل است. عملکرد یک سایت خصوصا در دستگاه‌های تلفن همراه برای سئو اهمیت بسیاری دارد.

نظر و تجربه کاربران

پایین بودن سرعت سایت و پاسخگویی ضعیف به عملیات مورد نیاز کاربر ، تجربه بدی را در ذهن کاربر باقی می‌گذارد. انتظار برای بارگذاری محتوا برای کاربران خسته کننده است و ممکن است باعث شود که به طور کلی سایت یا برنامه را ترک کنند.

چه عواملی باعث کاهش سرعت سایت می‌شوند؟

در اغلب سایت‌ها می‌بینید که کتابخانه‌های جاوا اسکریپت بزرگی را در هر صفحه بارگذاری می‌کنند، درحالی‌که در همه‌ی صفحه‌ها احتیاج به بارگذاری آن‌ها نیست. بارگذاری پیاپی کتابخانه‌های جاوا اسکریپت در صفحاتی که نیاز به استفاده از آنها نیست، موجب کند شدن سرعت بارگذاری صفحات و مانع افزایش سرعت سایت می‌شوند.

اکثر مالکین سایت‌ها دارای یک سایت با کدهای تمیز نیستند و هنوز بر بسترهای قدیمی در حال کار هستند.

تصاویر و گرافیک‌ها نقش زیادی در انتقال محتوای سایت به کاربر را دارند و در تجربه کاربری بسیار تاثیر گذارند. رهایی شدن از تصاویر امکان‌پذیر نیست اما می‌توانید با بهینه‌سازی آن‌ها سرعت بارگذاری تصاویر را بالاتر ببرید.

با استفاده تکنیک های مدرن می‌توانید سرعت بارگذاری تصویر را بهینه‌تر کنید. اگر تصاویر سایت در انتهای صفحه قرار دارند، با استفاده از راه حل Lazy-Load می‌توان بارگذاری آن‌ها را بهینه کرد. یا استفاده از CDN هایی مانند Cloudflare یا CloudFront آمازون، بارگذاری تصاویر را بهتر و سریع‌تر می‌کند.

سرعت مناسب برای یک وبسایت ایرانی

سرعت استاندارد بارگذاری کامل برای یک سایت ایرانی باید چیزی بین ۳ الی ۷ ثانیه باشد. شما باید سرعت بارگذاری وب‌سایت خود را به صورت مستمر چک کنید و اگر زمانی این مقدار طولانی‌تر شد، با روش‌هایی که در ادامه به آن اشاره می‌کنیم سعی کنید سرعت سایتتان را بیشتر کنید.

یک آمار جذاب!

آمار ثبت شده در مورد نتایج به دست آمده از سایت‌های بهینه نشده اینطور است که ۴۷% مردم سایت‌هایی که بین ۱ الی ۳ ثانیه بارگذاری می‌شوند را ترجیح می‌دهند و از تمام وب‌سایت‌های مشابه نیز همین انتظار را دارند.

۵۷% بازدیدکنندگان یک سایت که سرعت بارگذاری آن بیشتر از ۵ ثانیه باشد را در اسرع وقت ترک کرده و از مراجعه مجدد به آن سایت‌ها اجتناب می‌کنند.

بیشتر از ۷۵% بازدیدکنندگان سایت‌ها و مشتریان فروشگاه‌های آنلاین، به محض اینکه با تأخیر و سرعت پائین یک سایت مواجه شوند به سایت‌های رقیب مراجعه می کنند.

سایت‌های فروشگاهی که سرعت بارگذاری کمی داشته باشند ممکن است ۸% از خریدهای ماهیانه خود را خیلی راحت از دست بدهند. سرعت بالای لود شدن صفحات به جذب هر چه بیشتر مخاطبین وفادار و مشتریان ثابت کمک زیادی می‌کند.

کاربرانی که از شرایط وب‌سایت و سرعت پائین بارگذاری آن راضی نباشند، نه تنها سایت مورد نظر را به دیگران معرفی نمی‌کنند، بلکه به دیگران توصیه می‌کنند از سایت‌های دیگر به جای سایت شما استفاده کنند.

تاثیر افزایش سرعت سایت بر روی فروش
تاثیر افزایش سرعت سایت بر روی فروش

استفاده از سیستم “نوار پیشرفت یا Progress Bar” که مقدار حجم بارگذاری شده یک وب‌سایت را نمایش می‌دهد، در روند رضایت کاربران تأثیرگذار است. زیرا در چنین حالتی حداقل کاربران از مدت زمانی که باید در انتظار باشند، تا حدودی مطلع می‌شوند. این روش خیلی بهتر از این است که چندین ثانیه در صفحه‌ای کلا یک رنگ منتظر بمانند و اطلاعی از اینکه چقدر باید صبر کنند نداشته باشند.

در سال ۲۰۱۵ گوگل به خاطر یک اشکال فنی ساده که منجر به ۵ ثانیه تأخیر در بارگذاری Google.com شد، نزدیک به ۱۵% از ترافیک خود را برای چندین روز از دست داد. این درحالی است که اشکال فنی آن در کمتر از یک ساعت شناسایی و رفع شده بود.

زمانی‌که سایت موزیلا سرعت بارگذاری سایت خود را نزدیک به ۲ ثانیه بهبود داد، تعداد دانلودهای مرورگر فایرفاکس به مقدار ۱۵.۴% افزایش پیدا کرد. یعنی ۱۰ میلیون دانلود بیشتر در طول یک سال.

سیستم مدیریت محتوای مناسب

انتخاب یک سیستم نامناسب برای مدیریت یک وب‌سایت، اشتباه بزرگی است که اکثر وب‌مسترها این کار را می‌کنند. از نظر کارشناسان، سیستم مدیریت محتوا یا Content Management System که در بازاریابی آنلاین آن را CMS می‌شناسند، اصلی مهم برای تأثیرگذاری بیشتر یک وب‌سایت از جنبه‌های گوناگون است. قطعاً یکی از موارد مهم برای افزایش سرعت سایت هم هست.

با اینکه تعداد زیادی سیستم مدیریت محتوا عرضه شده است، ولی هنوز بعضی از آن‌ها به خاطر امکانات بیشتر نظیر متن باز بودن و رایگان بودن اعتبار بیشتری نیز دارند. اما جدا از بحث امکانات، سیستم‌های مدیریت محتوا از لحاظ سرعت، امنیت و مسائل مشابه هم کمی تفاوت‌ با یکدیگر دارند.

دو نمونه از بهترین CMSها

(WordPress)

سیستم مدیریت محتوای WordPress  هم اکنون محبوب‌ترین و کارآمدترین CMS در بین کاربران است، بر مبنای PHP و MySQL پایه‌گذاری شده است. از کاربران تازه کار تا وب‌مسترهای حرفه‌ای، همه می‌توانند از این CMS جهت ساخت وبلاگ، سایت، فروشگاه و انجمن‌ها بهره‌مند شوند. وردپرس رایگان و متن باز است.

وردپرس بسیار سبک است و از لحاظ سرعت و بارگذاری انتخاب بسیار فوق‌العاده‌ای می‌باشد و می‌توان با بهینه‌سازی‌های بیشتر و استفاده از افزونه‌های منتشر شده در این زمینه، سرعت بازدهی آن را به مراتب بیشتر هم کرد.

سیستم مدیریت محتوای وردپرس
سیستم مدیریت محتوای وردپرس

(Joomla)

بعد از وردپرس، محبوب‌ترین سیستم مدیریت محتوای Joomla محسوب می‌شود. جوملا هم مانند به صورت متن باز عرضه شده است و بر پایه یک سیستم انحصاری بلاگینگ طراحی شده است. درست است که امکانات کلی این سیستم به پای وردپرس نمی‌رسد اما سادگی و مفهومی بودن جوملا موجب شده تا کاربران آماتور نیز بتوانند به سهولت از طریق پنل مدیریتی آن وب‌سایت یا وبلاگ خود را مدیریت کنند.

روش‌هایی برای افزایش سرعت سایت

استفاده از افزونه کش مرورگر

وقتی‌که صفحه‌ای از یک وب‌سایت را باز می‌کنید، سرور سایت اطلاعاتی را از پایگاه داده و فایل‌های PHP دریافت می‌کند و در قالب Html نمایش می‌دهد. ولی این پروسه طولانی و زمان‌بر است.

برای کوتاه کردن آن باید یک افزونه‌ی کش نصب کنید. در این صورت با اولین load سایت، بخشی از اطلاعات صفحه که معمولاً ثابت است ؛ مثل تصاویر و فایل‌های css در حافظه سیستم بازدید‌کننده ذخیره می‌شود.

اگر کاربر دوباره وارد همان صفحه شود، دیگر اطلاعات، مراحل طولانی اولیه را طی نمی‌کند و از کش دریافت می‌شوند. و این در افزایش سرعت سایت بسیار تاثیر گذار است. درصورتیکه یک وب‌سایت وردپرسی دارید می‌توانید از افزونه‌های زیر استفاده کنید:

بهینه‌سازی تصویر

تصاویر تاثیر بسیاری در افزایش حجم صفحه‌ها می‌گذارند پس برای استفاده از تصاویر سعی کنید تصویری که استفاده می‌کنید، از سایز مدنظر بزرگ‌تر نباشد. یکی از مهمترین عوامل مهم افزایش سرعت سایت، حجم صفحات است.

توصیه می‌کنیم برای فعالیت‌های گرافیکی از فرمت PNG و برای تصاویر طبیعی از JPG استفاده کنید و قبل از بارگذاری تصاویر در وب‌سایت آن‌ها را فشرده کنید. این کار را با کمک ابزاهایی مثل فتوشاپ، JPEG Imager و… به راحتی انجام دهید.

یا می‌توانید از افزونه‌هایی مانند Wep Converter for media و imagify استفاده کنید.

استفاده از قالب‌های مناسب

بعضی مواقع استفاده از قالب‌هایی که کدنویسی ضعیف و نادرست دارند، سبب کند شدن وب‌سایت می‌شود. توصیه می‌شود از قالب‌هایی استفاده کنید که سبک‌ و ساده‌تر هستند و انیمیشن و تحرکات غیرضروری ندارند.

کنترل فعالیت‌های پس زمینه

یکی دیگر از موارد مهم برای افزایش سرعت سایت کنترل فعالیت های پس زمینه است. هنگامی ‌که در صفحه‌ی سایت در حال مشاهده‌ی مطالب هستید، احتمالا فعالیت‌هایی در پس ‌زمینه در حال انجام هستند.

برای مثال افزونه‌‌های پشتیبان‌گیر backup در حال تهیه نسخه پشتیبان باشند، یا برنامه‌هایی که از قبل توسط cron jobsها ایجاد کرده‌ بودید، اجرا می‌شوند. چنین اعمالی می‌توانند در سرعت وب‌سایت تاثیر داشته باشند.

پس سعی کنید در میزان استفاده از آنها دقت بیشتری داشته باشید و همین‌طور زمان‌بندی اجرای آن‌ها را به ساعت‌هایی که وب‌سایت ترافیک کمتری را تحمل می‌کند، موکول کنید.

 کنترل فعالیت‌های پس زمینه سایت
کنترل فعالیت‌های پس زمینه سایت

استفاده از CDN

در صورتی‌که وب‌سایت شما فعال است و کاربرانی از کشور‌های مختلف به سایت شما سر می‌زنند، بهتر است به سراغ CDN بروید. با فعال‌سازی CDN اطلاعات سایت در سرور‌هایی از سرتاسر جهان ذخیره می‌شود. چنین اطلاعات برای هر کاربر از نزدیک‌ترین سرور به شخص بارگذاری می‌شود. این مراحل باعث افزایش سرعت لود سایت می‌شود.

میزبانی فایل‌های چند رسانه‌ای

درصورتیکه در سایتتان از ویدیو و پادکست‌های مختلف استفاده می‌کنید، فوق‌العاده است. ولی توصیه می‌کنیم آن‌ها را به صورت مستقیم در هاست خود بارگذاری نکنید. برای افزایش سرعت و کاهش هزینه‌های مصرف پهنای باند یک هاست آپلود ویدیو تهیه کنید.

کم کردن تعداد درخواست‌های صفحه

برای بارگذاری هر المانی در صفحه باید درخواستی به سرور ارسال شود پس می‌توان گفت ساده‌ترین روش کاهش درخواست‌ها به سرور، کاهش تعداد المان‌های صفحه‌ است. یکی از بهترین روش‌های افزایش سرعت سایت، کاهش درخواست‌های ارسالی به سرور است. پس با حذف تصویرها، بنر، توضیحات یا هر بخشی که مهم نیست از صفحه سایت می‌توانید آن را بهینه سازی کنید.

استفاده از lazy load

چنانچه از تصاویر و ویدیوهای متفاوت در وب‌سایت استفاده کرده‌اید، توصیه می‌کنیم حالت lazy load(بارگذاری کند) را فعال کنید. در این صورت به جای load شدن یک‌باره‌ی همه‌ی تصاویر و ویدیو‌ها، بارگذاری مطابق با بخش قابل مشاهده صفحه انجام می‌شود. به این معنیست، هربار که کاربر به سمت پایین صفحه اسکرول کند، تصاویر آن بخش بارگذاری می‌شوند. این روش در افزایش سرعت سایت تاثیر بسزایی دارد. برای فعال کردن lazy load می‌توانید از افزونه‌هایی مثل WP Rocket استفاده کنید.

کم کردن تعداد ریدایرکت‌ها

برخی اوقات با لینک‌هایی روبه‌رو می‌شوید که با کلیک روی آن پس از بازشدن آدرسی از سایت به‌طور اتومات به صفحه‌ی جدیدی منتقل می‌شوید. این همان ریدایرکت است. با کم کردن ریدایرکت‌ها می‌توانید افزایش سرعت سایت را انجام دهید.

آمار ریدایرکت ها و ریکوئست هایی که ارسال میشود
آمار ریدایرکت ها و ریکوئست هایی که ارسال میشود

فشرده کردن فایل‌های سایت

Gzip یک روش تاثیرگذار است که می‌تواند حجم فایل‌ها را تا ۷۰٪ کاهش دهد.  فایل‌های javascript ،css ،html که بالای ۱۵۰ بایت حجم دارند را با gzip فشرده کنید. سعی کنید سطرهای خالی میان کدها را ازبین ببرید، کامنت‌ها را حذف کنید و تا جایی که ممکن است، فایل‌ها را فشرده‌تر کنید.

جمع‌بندی کلی

موتورهای جستجو مانند گوگل از سرعت وبسایت هنگام ارزیابی سایت استفاده می‌کنند. افزایش سرعت سایت حرکت مناسب برای کسب و کار شما است و باید به آن توجه داشته باشید. آموزش امروز را جزئی از یادگیری‌های فنی خود قرار دهید. امیدواریم با رعایت نکاتی که در بالا ذکر شد، تاثیر بسزایی در افزایش سرعت سایت خود گرفته باشید.

این آموزش چقدر برای شما مفید بود؟

میانگین امتیاز: ۰ / ۵. تعداد رای: ۰

هنوز امتیازی ثبت نشده! شما اولین نفر باشید...

تیم تولید محتوا

در تیم تولید محتوای لردات در تلاشیم تا مقالات آموزشی طراحی و مدیریت وبسایت را به بهترین شکل برای شما آماده و منتشر کنیم.

1

مقالات مرتبط

نظر یا سوالی دارید؟