برای افزایش سرعت سایت پلاگین‌های زیادی وجود دارد. ولی تنها چند افزونه حرفه‌ای داریم که می‌توانند سرعت سایت شمارا به خوبی افزایش دهند:

ما روی سایت لِردات با تمام این افزونه‌ها کار کردیم و طبق بررسی‌هایی که بر عملکرد افزونه‌ها داشتیم نتیجه گرفتیم افزونه وردپرس راکت یا WP Rocket برای افزایش سرعت وردپرس بهترین افزونه است. البته این افزونه پولی است و مانند دیگر افزونه‌ها رایگان نیست. افزونه وردپرس راکت را از این لینک می‌توانید خریداری کنید.

۱- افزونه لایت اسپید کش – litespeed cache
۲- افزونه موشک وردپرس – WP Rocket
۳- افزونه W3 Total Cache
۴- افزونه WP Fastest Cache

افزایش سرعت سایت با افزونه لایت اسپید کش
افزایش سرعت سایت با افزونه لایت اسپید کش

چرا لایت اسپید کش

همانطور که گفتیم افزونه موشک وردپرس برای افزایش سرعت سایت بهتر است ولی در برخی از سایت‌ها LiteSpeed Cache عملکرد بهتری دارد و تاثیر بیشتری روی سرعت سایت نسبت به افزونه‌های دیگر دارد. و همچنین اگر نمی‌خواهید روی سرعت سایت‌تان زیاد هزینه کنید که پیشنهاد می‌کنم این کار را بکنید، افزونه لایت اسپید کش برای شما انتخاب مناسبی است.

افزونه لایت اسپید کش برنامه نویسی بسیار قوی و حرفه‌ای دارد. افزونه لایت اسپید کش توسط تیم حرفه‌ای لایت اسپید نوشته شده است و این تیم همان تیمی است که وب سرور لایت اسپید را ساخته است. اگر وب سرور سایت شما لایت اسپید است پیشنهاد می‌شود از این افزونه استفاده کنید، چرا که افزونه و وب سرور به صورت هماهنگ باهم می‌شوند و نتیجه و عملکرد خوبی را روی افزایش سرعت سایت شما دارند.

همچنین این افزونه را می‌توانید بدون هیچ هزینه‌ای روی سایت خود فعال کنید و افزایش سرعت سایت خود را انجام دهید و همچنین امکانات این افزونه از افزونه‌های دیگر بهتر است ولی طبق بررسی‌هایی که داشتیم روی وب سرور‌هایی که لایت اسپید نیستند عملکرد خوبی ندارد.

وب سرور ما لایت اسپید نیست

یک سوال بسیار مهمی که ممکن است در ذهن شما ایجاد شود این است که اگر وب سرور سایت شما لایت اسپید نبود چیکار کنیم؟ آیا نباید از افزونه لایت اسپید کش استفاده کنیم؟

البته ما پیشنهاد می‌کنیم از شرکت میزبانی وب هاست خود بخواهید تا وب سرور هاست شما را لایت اسپید کند یا از شرکت میزبانی وب‌ای هاست تهیه کنید که وب سرور لایت اسپید را ارائه دهد. در حال حاضر اکثر شرکت‌های هاستینگ برتر ایرانی از وب سرور لایت اسپید استفاده می‌کنند.

برای اینکه متوجه بشوید وب سرور سایت شما چیست از پیشخوان وردپرس خود به مسیر ابزارها > سلامت سایت بروید و از بخش اطلاعات برروی بخش سرور کلیک کنید حالا می‌توانید نوع وب سرور سایت‌تان را مشاهده کنید.

نحوه مشاهده نوع وب سرور سایت
نحوه مشاهده نوع وب سرور سایت

نصب و فعالسازی افزونه لایت اسپید کش

نصب و فعالسازی افزونه LiteSpeed Cache مانند هر افزونه دیگری است. کافی است به پیشخوان وردپرس و مسیر افزونه‌ها > افزودن بروید و عبارت LiteSpeed Cache را در کادر جستجو وارد نمایید و افزونه را نصب و فعال کنید.

نصب و فعالسازی افزونه لایت اسپید کش
نصب و فعالسازی افزونه لایت اسپید کش

انجام تنظیمات و افزایش سرعت سایت با لایت اسپید کش

بعد از نصب و فعالسازی افزونه یک بخش به منوی کناری پیشخوان وردپرس شما اضافه می‌شود با نام LiteSpeed Cache که از این منو می‌توانید به تنظیمات افزونه دسترسی داشته باشید. در ادامه تک تک زیر منوها و تنظیمات افزونه لایت اسپید کش را بررسی می‌کنیم.

پیشخوان لایت اسپید کش

در این بخش می‌توانید اطلاعات کلی مربوط به افزایش و بهینه سازی سرعت لود شدن سایت‌تان را که با این افزونه انجام داده‌اید مشاهده نمایید.

پیشخوان لایت اسپید کش
پیشخوان لایت اسپید کش

تنظیمات عمومی کش لایت اسپید

در این بخش می‌توانید تنظیمات مربوط به این افزونه‌را انجام دهید. به طور مثال تنظیم بروزرسانی خودکار و ثابت کلید دامنه که می‌توانید از همان صفحه به طور رایگان دریافت نمایید را تنظیم کنید و تنظیمات دیگری که اهمیتی ندارد.

تنظیمات عمومی افزونه
تنظیمات عمومی افزونه

کش

در این بخش می‌توانید تنظیمات مربوط به فعالسازی کش وبسایت‌تان را انجام دهید که اگر سایتی دارید که افزونه‌ها و قالب آن با افزونه لایت اسپید کش تداخلی ندارند پیشنهاد می‌کنیم تمام گزینه‌های این صفحه را فعال نمایید. و در نهایت روی ذخیره تغییرات کلیک کنید.

البته تمام تنظیمات افزونه لایت اسپید کش را در چند جلسه از دوره افزایش سرعت سایت به صورت جامع و اصولی آموزش داده‌ایم.

تنظیمات کش سایت
تنظیمات کش سایت

CDN

در این بخش می‌توانید CDN یا توزیع شبکه محتوا را که باید از سایت‌های ارائه دهنده این سرویس تهیه کنید را تنظیم کنیم. که اگر هم نخواستید یا نتوانستید سایت مناسب و معتبری برای خرید آن پیدا کنید، اهمیت زیادی ندارد می‌توانید روی حالت غیرفعال تنظیمش کنید.

تنظیمات فعالسازی cdn روی سایت
تنظیمات فعالسازی cdn روی سایت

بهینه سازی تصویر

در این بخش می‌توانید درخواست بهینه سازی تصاویر سایت خود را ارسال نمایید تا فشرده سازی شوند و حجم آن‌ها پایین آید. در این فرآیند توسط لایت اسپید کش اکثرا کیفیت تصاویر به مقدار زیادی کم نخواهد شد و تاثیر زیادی روی کیفیت آن‌ها ندارد.

بهینه سازی تصاویر سایت
بهینه سازی تصاویر سایت

بهینه سازی برگه

این بخش بسیار مهم است و اهمیت بسیار زیادی روی افزایش سرعت سایت شما دارد. از این بخش می‌توانید تنظیماتی که مربوط به فایل‌های css، java و… سایت‌تان می‌شود را انجام دهید تا سایت‌تان سریع لود شود. تنظیمات دقیق و کامل این بخش را در دوره افزایش سرعت سایت توضیح دادیم.

بهینه‌سازی صفحات و فایل‌های سایت
بهینه‌سازی صفحات و فایل‌های سایت

پایگاه داده

از این بخش می‌توانید اطلاعات اضافی دیتابیس و پایگاه داده خود را حذف کنید و تنظیمات بکاپ گیری و پاکسازی دیتابیس سایت خود را انجام دهید.

بهینه سازی پایگاه داده سایت
بهینه سازی پایگاه داده سایت

خزنده یا Crawler

این بخش بسیار مهم است چون از طریق آن می‌توانیم کاری کنیم که به صورت خودکار، قبل از اینکه کاربر به سراغ سایت ما برود، صفحات ما Cron و Cache شود. یعنی دیگر نیازی نیست که صبر کنیم تا کاربری صفحه را باز کند تا برای بار اول Cache شود. در حین این نوع Cache شدن سایت، کاربر مجبور است مدتی منتظر بماند. در نتیجه سرعت سایت ما کاهش خواهد یافت.

تنظیمات و فعالسازی خزنده یا Crawler
تنظیمات و فعالسازی خزنده یا Crawler

جعبه ابزار

جعبه ابزار یک سری تنظیمات به ما ارائه می‌دهد. برای پاکسازی دیتابیس، گرفتن ورودی و خروجی از تنظیمات، برای اینکه بتوانید htaccess را ویرایش کنیم و Heart Beat سایتمان را کنترل کنیم. اگر به علت اینکه از هاست قوی استفاده نمی‌کنید سرعت پنل مدیریت وردپرستان کم است، این سه گزینه که گفتیم را باید فعال کنید.

جعبه ابزار و تنظیمات اضافی افزونه
جعبه ابزار و تنظیمات اضافی افزونه

جمع‌‌بندی کلی

در نهایت به این نتیجه رسیدیم که اگر وب سرور سایت شما لایت اسپید است از افزونه لایت اسپید کش استفاده کنید و اگر وب سرور سایت شما Ngnix یا Apache است از افزونه WP Rocket استفاده کنید. هرچند افزونه WP Rocket روی برخی از سایت‌های لایت اسپید هم عملکرد خوبی دارد. پیشنهاد می‌کنیم حتما روی سرعت سایت خود تمرکز کنید و آن را جدی بگیرید تا به کاربران سایت حس خوبی دهید و سرعت خوب سایت شما باعث شود کاربران بیشتر از صفحات سایت شما دیدن کنند. موفق باشید.

این آموزش چقدر برای شما مفید بود؟

میانگین امتیاز: ۵ / ۵. تعداد رای: ۳

هنوز امتیازی ثبت نشده! شما اولین نفر باشید...

صالح زارعی

مدیر و بنیان‌گذار لردات. جاده‌های سراشیبی‌را طی می‌کنم تا به اهدافی که دارم برسم...

22

مقالات مرتبط

نظر یا سوالی دارید؟

  1. s گفت:

    عجیبه که وب سرور شما لایت اسپیده ولی از افزونه ارکت استفاده میکنید.

    1. سلام؛ روی وبسایت ما افزونه وردپرس راکت عملکرد بهتری داشت و تصمیم گرفتیم از وردپرس راکت برای بهینه سازی استفاده کنیم.
      پیشنهاد می‌کنم شماهم تست کنید و ببینید کدوم عملکرد بهتری دارد و از اون افزونه برای بهینه سازی استفاده کنید. البته اگر وب سرور شما لایت اسپید هست اولویت‌تون روی لایت اسپید کش باشه.