خطای ۴۰۴ چیست و چگونه وبسایت را نابود می‌کند؟

مشاهده بیشتر بستن
خطای ۴۰۴ چیست و چرا مهم است

برای توضیح این موضوع که خطای ۴۰۴ چیست و چرا مهم است، باید بگوییم که این خطا زمانی ظاهر می‌شود که روی یک لینک کلیک می‌کنید اما به آن صفحه منتقل نمی‌شوید. درواقع آن صفحه وجود ندارد و ارور ۴۰۴ به شما می‌گوید صفحه یافت نشد. به این نکته توجه داشته باشید که بروز خطای ۴۰۴ در وب‌سایت شما به‌معنای موقعیت ازدست‌رفته و ضرر است. چراکه کاربر را مجبور به خروج از صفحه می‌کند.

به‌همین‌دلیل، در این مطلب سعی کرده‌ایم از اهمیت این خطا بنویسیم که یکی از رایج‌ترین ارورهای تجارت الکترونیک است. برای مثال، اگر وب‌سایت یک آنلاین‌شاپ محصولی را تمام کند و URL مربوط به صفحه آن محصول را غیرفعال کند، بازدیدکنندگان وب‌سایت درنهایت با این خطا مواجه می‌شوند.

اگر بخواهیم یک راهنمایی سریع به شما ارائه دهیم، پیشنهاد می‌کنیم هیچ‌گاه نوشته یا صفحه‌ای را از وردپرس پاک نکرده و ساختار پیوند یکتا را تغییر ندهید. برای مطالعه مشکلات و راه حل‌های این ارور، تا انتهای متن همراه ما باشید.

خطای ۴۰۴ چگونه وبسایت را نابود می‌کند؟

اگر فروشگاه آنلاین شما تعداد زیادی از این خطا را نشان دهد، ضررهای بسیاری متحمل می‌شوید. علاوه‌بر این‌که گوگل سایت شما را مشمول جریمه می‌کند، سئوی سایت‌تان آسیب می‌بیند و از نتایج سرچ گوگل بازمی‌مانید. در ادامه این مطلب سعی کرده‌ایم تا تمامی مشکلاتی که این ارور برای شما به‌وجود می‌آورد را به‌طور دقیق توضیح دهیم.

خطای یافت نشد یا ارور ۴۰۴
خطای یافت نشد یا ارور ۴۰۴

سئوی وبسایت

طبق گفته‌ گوگل، داشتن ارور ۴۰۴ در ابتدا تأثیر چندانی در موقعیت جست‌وجوها ندارد؛ اما به‌مرور زمان و با افزایش تعداد ارورها، ابزارهای قدرتمند گوگل می‌توانند ارورهای شما را شناسایی کرده و برای جلوگیری از تجربه بد کاربر، آدرس شما را از لیست نتایج سرچ گوگل خارج کنند. درواقع گوگل این نتیجه را می‌گیرد که شما به‌خوبی از وب‌سایت خود نگهداری نمی‌کنید و فکری برای بروزرسانی آن نکرده‌اید.

در ادامه آموزش این موضوع که خطای ۴۰۴ چیست، لازم است بگوییم تعداد صفحات ۴۰۴ بالا، نرخ پرش شما را افزایش می‌دهد. گفتنی است درصد پرش یا نرخ پرش، تعداد افرادی است که از بین صدنفر، وب‌سایت را بدون حتی یک‌بار کلیک‌کردن ترک می‌کنند. بنابراین، نرخ پرش بالا نشان‌دهنده رضایت پایین کاربر است که در تعیین موقعیت شما توسط گوگل، نقش پررنگی دارد. مقدار طبیعی نرخ پرش برابر با ۳۰ درصد است اما صفحات ارور ۴۰۴ این مقدار را تا دوبرابر افزایش می‌دهند.

تجربه کاربری

همانطور که گفته شد، منظور از تجربه کاربر، میزان تعامل مثبت یا منفی کاربران با وب‌سایت است. تجربه کاربری خوب این امکان را به مخاطب می‌دهد که در صفحه احساس راحتی کند و به منابع مورد نیازش دسترسی داشته باشد. این منابع می‌توانند مقالات و اطلاعات باشند یا کالاهای فروشگاه‌های آنلاین یا حتی دوره‌های آموزشی یک موسسه. بنابراین با تجربه کاربری نامناسب و وجود ارورهای متعدد، مخاطب، مشتری یا هر کاربر دیگری خسته شده و وب‌سایت را ترک می‌کند. این وضعیت، پیامدهای منفی بسیاری برای کسب‌وکار شما رقم می‌زند و کاربران را به‌سمت رقبا هدایت می‌کند.

چرا خطای ۴۰۴ نمایش داده می‌شود؟

طبق گفته‌های پیشین، اشاره کردیم که دلیل اصلی ظاهرشدن خطای عدم دسترسی به صفحه مورد نظر، حذف یا تغییر URLهای مربوطه است. اما علاوه‌بر این دلیل مهم، عوامل دیگری هم می‌توانند این خطا را روی صفحه کاربر نشان دهند که در ادامه، به این موضوع مهم پرداخته‌ایم.

مشکل وب یا سرور

اگر سرور شما به‌درستی کار نکند یا مشکلی در اتصال داشته باشد، برای هر صفحه‌ای از وب‌سایت که دسترسی به آن امکان‌پذیر نیست، خطای ۴۰۴ نشان داده می‌شود. راه حل این مشکل، تماس با ارائه‌دهنده سرویس است. یعنی سرویس میزبان وب‌سابت فروشگاه شما، می‌تواند به‌خوبی بر این مشکل تسلط پیدا کرده و به‌سرعت آن را برطرف کند.

 علت بروز خطای ۴۰۴ چیست
علت بروز خطای ۴۰۴ چیست

ارور به‌دلیل حذف صفحه

اگر حتی یک URL از صفحه حذف شده باشد، این خطا ایجاد می‌شود. برای حل این مشکل، باید محتوای قبلی را به صفحه جدید هدایت کنید. اگر صفحه قدیمی برای همیشه حذف شده است، یک صفحه ۴۰۴ بهینه‌شده را جایگزین کنید. به‌طور کلی نیازی نیست نگرانی زیادی برای صفحه ۴۰۴ داشته باشید؛ چراکه به‌راحتی قابل رفع است.

تأثیر تغییر نام صفحه در رفع خطای ۴۰۴ چیست

جالب است بدانید که URL یک صفحه، مانند شناسنامه آن عمل می‌کند. بنابراین حتی اگر یک حرف آن را تغییر دهید، گوگل آن را یک صفحه منحصربه‌فرد و جدید تشخیص می‌دهد و کاربر را به یک مسیر اشتباه منتقل می‌کند.

رفع این مشکل توسط افزونه‌های رایگان Redirection که کاربر را به صفحه جدید منتقل می‌کنند، امکان‌پذیر است. با استفاده از این روش، موقعیت و آدرس صفحه قدیمی را از دست نمی‌دهید و در همان آدرس، مخاطب را وارد صفحه جدید می‌کنید.

تصاویر حذف‌شده

اگر تصویری که قبلاً روی سایت گذاشته‌اید را از بخش رسانه‌ها یا سرور حذف کنید، خطای ۴۰۴ روی صفحه نمایش داده می‌شود. چراکه در صفحه شما، محتوا ناقص شده است و تصویری فراخوان می‌شود که از سرور پاک شده است. بدیهی است برای رفع این مشکل، باید تصاویر را بروزرسانی یا بازنگری کنید.

ارور ۴۰۴ از سمت کاربر

 گاهی ممکن است سیستم یا اینترنت کاربری که می‌خواهد وارد وب‌سایت شما شود، دچار مشکل شده باشد. درواقع اگر می‌خواهید بدانید این‌بار علت بروز خطای ۴۰۴ چیست، باید بگوییم این ارور از سمت شما نیست و باید از جانب مخاطب یا مشتری رفع شود. برای مثال، می‌توان صفحه را رفرش کرد و دوباره بارگذاری نمود. همچنین می‌توان یک‌بار دیگر آدرس URL را چک کرد که درست تایپ شده باشد. همچنین امکان دارد با استفاده از یک موتور جست‌وجوی دیگر، این ارور حذف شود.

پیشنهاد می‌کنیم ویدیوی آموزشی کوتاهی برای راه‌های برطرف‌کردن این مشکل تهیه کرده و روی وب‌سایت خود بارگذاری کنید تا مشتری‌ها بتوانند محتوای شما را بدون هیچ ایرادی مشاهده کنند.

چگونه ارور ۴۰۴ را تشخیص دهیم

به‌عنوان مدیر سایت یا صاحب یک فروشگاه آنلاین، ضروری است که بدانید آیا خطاهای ۴۰۴ زیادی دارید یا خیر؛ بدیهی است برای دانستن این موضوع، قادر نیستید به تمامی صفحات وب‌سایت رفته و آن‌ها را چک کنید. خوشبختانه ابزارهای زیادی برای بررسی سلامت آدرس صفحات به کمک شما می‌آیند که هریک را به‌طور کامل توضیح داده‌ایم و شما را با روش‌های استفاده از آن‌ها آشنا کرده‌ایم.

نقش سرچ کنسول در رفع خطای ۴۰۴ چیست

با یک نگاه تخصصی، می‌توان گفت ۴۰۴ یک کد وضعیت در پروتکل Http است که از ارورهای موجود در سرچ کنسول (Search Console) محسوب می‌شود. اگر تاکنون از ابزار بسیار مفید سرچ کنسول استفاده نکرده‌اید، وقت آن رسیده است که کار با آن را تجربه کنید. این ابزار قدرتمند رایگان گوگل، تمامی لینک‌های معیوب را شناسایی کرده و در اختیارتان قرار می‌دهد. بنابراین نگران صفحات اروردار نباشید و با کمک سرچ کنسول، باگ‌ها را شناسایی و برطرف کنید.

جست‌وجوگر لینک W3C

جالب است بدانید چک‌کردن لینک‌ها باکمک این ابزار، تنها با واردکردن URL اصلی سایت انجام می‌شود. درنهایت، لینک‌ها و پیوندهای دیگر تجزیه و تحلیل شده و پس از بررسی هریک، تمام موارد خراب به شما گزارش می‌شوند تا به‌راحتی مشکلات هر صفحه را برطرف کنید.

Dead Link Checker جست‌وجوگر لینک خراب

همانطور که از نام این جست‌وجوگر مشخص است، لینک‌های مرده که کسی به آن‌ها سر نمی‌زند و دچار مشکل شده‌اند، به ایمیل شما ارسال می‌شوند. نکته جالب ابزاری که نام برده شد در آموزش این موضوع که خطای ۴۰۴ چیست، وجود امکان تنظیمات ارسال گزارش به ایمیل است که کار شما را آسان می‌کند.

رفع ارور ۴۰۴

تا اینجا به پاسخ سوال خطای ۴۰۴ چیست پرداختیم و با ارور ۴۰۴ و نحوه تشخیص آن به صورت کامل آشنا شدیم. حالا برویم تا نحوه حل خطای ۴۰۴ را به شما عزیزان توضیح بدهیم.

برای رفع خطای ۴۰۴ دو راه دارید. در راه اول شما باید صفحاتی که حذف کرده‌اید یا با خطای ۴۰۴ مواجه می‌شوند را بسازید و داخلشان محتوا قرار دهید که کمی زمان بر و سخت هست و شاید برخی صفحات نیاز نباشند مجدد در وبسایت شما ایجاد شوند. ولی راه دوم که ما پیشنهاد می‌کنیم ریدایرکت کردن صفحات هست.

ریدایرکت یعنی اگر URL ای که در سایت شما موجود نیست وارد شد به جای اینکه کاربر با صفحه ۴۰۴ مواجه شود به یک صفحه مشابه یا اصلا صفحه اصلی برود. برای این کار می‌توانید از افزونه Redirection استفاده کنید. پس این افزونه‌را از پیشخوان وردپرس خود و مسیر افزونه‌ها > افزودن پیدا کنید و روی وبسایت خود نصب و فعالسازی کنید.

افزونه Redirection
افزونه Redirection

لازم به ذکر هست که علاوه بر استفاده از این افزونه اگر از رنک مث یا یوست سئو پریمیوم استفاده می‌کنید از قسمت تنظیمات افزونه سئو > تغییر مسیر‌ها می‌توانید این کار را انجام دهید و نیاز به نصب افزونه نیست.

بعد از فعالسازی افزونه Redirection از پیشخوان وردپرس برای ساخت ریدایرکت جدید به مسیر ابزار‌ها > Redirection برو و مراحل نصب و فعالسازی کامل افزونه رو انجام بده. و بعد برای اضافه کردن ریدایرکت یا تغییر مسیر جدید کافیه روی گزینه‌ی افزودن جدید کلیک کنی.

ایجاد ریدایرکت برای حل ارور ۴۰۴
ایجاد ریدایرکت برای حل ارور ۴۰۴

در قسمت نشانی اصلی URL که می‌خواهید وقتی وارد شد تغییر مسیر روی آن انجام شود را وارد کنید. مثلا lerdot.com/22 و در قسمت URL هدف مقصد یا نشانی که نشانی اصلی به آن ریدایرکت خواهد شد را وارد کنید و در نهایت روی گزینه‌ی Add Redirect کلیک کنید تا تغییر مسیر در وبسایت شما ایجاد شود.

حالا وقتی URL اصلی را وارد کنید دیگر با خطای ۴۰۴ مواجه خواهید نشد و به صفحه‌ای که مشخص کردید تغییر مسیر یا ریدایرکت خواهد شد و آن صفحه نمایش داده می‌شود.

جمع‌بندی کلی

خطای ۴۰۴ به معنای پیدا نشد هست یعنی لینکی وارد شده که صفحه‌ای با آن لینک در وبسایت شما موجود نیست و در اینطور مواقع خطای ۴۰۴ نمایش داده می‌شود. اگر تعداد قابل توجهی از لینک‌هایی که در وبسایت شما هستند با ارور ۴۰۴ مواجه بشوند برای سئو، تجربه کاربری و موارد مشابه وبسایت شما تاثیر منفی دارد و می‌تواند منجر به افت ورودی گوگل شود. همچنین در ابتدای مقاله به صورت کامل پاسخ سوال خطای ۴۰۴ چیست را دادیم.

با استفاده از ابزار گوگل سرچ کنسول و دو ابزار دیگر که معرفی کردیم می‌توانید صفحاتی که در سایت شما دارای خطای ۴۰۴ هستند را پیداکنید و با استفاده از ایجاد صفحه و یا ریدایرکت‌ها آن خطارا حل نمایید.

این آموزش چقدر برای شما مفید بود؟

میانگین امتیاز: ۵ / ۵. تعداد رای: ۴

هنوز امتیازی ثبت نشده! شما اولین نفر باشید...

تیم تولید محتوا

در تیم تولید محتوای لردات در تلاشیم تا مقالات آموزشی طراحی و مدیریت وبسایت را به بهترین شکل برای شما آماده و منتشر کنیم.

1

مقالات مرتبط

نظر یا سوالی دارید؟