افزونه بست المنت

جلسه ۱: آشنایی با وردپرس و نحوه کارکرد وبسایت‌ها

دوره آموزشی رایگان وردپرس با هدف کمک به اینترنتی شدن کسب و کارها و آموزش های مفید و البته رایگان که با آن می‌توانید سایت خود را طراحی کنید منتشر شد. در جلسه اول این دوره به نحوه کارکرد وبسایت‌ها، مزایای داشتن وبسایت، موارد مورد نیاز ساخت سایت و آشنایی با وردپرس پرداختیم.

به شما دانشجویان عزیزی که قصد دارید این دوره‌ آموزشی را تا انتها مشاهده کنید، پیشنهاد میکنیم با جلسات دوره پیش بروید. و تمارینی که انتهای هر جلسه گفته می‌شود رو انجام دهید. تا در انتهای دوره در زمینه طراحی سایت با وردپرس موفق بشوید. همچنین سوالات خود را می‌توانید از انتهای همین جلسه در بخش سوالات ارسال کنید و پاسخ را از همین بخش مشاهده نمایید.

چرا باید کسب و کار خود را اینترنتی کنیم؟

در دنیای امروزه و با توجه به شرایط کرونا ویروس، خرید اینترنتی برای مردم یک کار عادی شده است در صورتی که در گذشته خرید اینترنتی کمی ترسناک بوده و کلاه‌برداری‌های زیادی وجود داشته و اکثر مردم با توجه به این موضوع به سوی خرید اینترنتی نمی‌رفتند.

بیایید یک مثال ساده بزنیم. بازدید سایت دیجی‌کالا رو در نظر بگیریم، دیجیکالا روزانه بیش از ۱۰۰ هزار بازدیدکننده دارد و همینطور بازدید بازار چارسو یا ایران مال که سرمایه چندین برابری نسبت به دیجیکالا دارند را ببینیم که روزانه نهایتا بیش از ۵۰۰۰ بازدید کننده دارد. این امر در صورتی است که وبسایت دیجیکالا با سرمایه بسیار کمی و بدون ساخت و ساز و… راه اندازی شده و ایران مال یا چارسو با سرمایه چند ده میلیاردی و ساخت و ساز و وقت زیاد.

همین موضوع باعث می‌شود تا کسب و کارهای اینترنتی مطرح شوند و افرادی که کسب و کار حضوری دارند هم بیایند و در کنار کسب و کار حضوری خود، کسب و کار اینترنتی‌شان هم گسترش دهند.

به تمامی این دلایل و فروش بیشتر و سریع تر در دنیای اینترنت شماهم باید کسب و کار خود را اینترنتی کنید. از کجا معلوم چند سال دیگر تمام امور روزانه اینترنتی نشود و کسب و کارهای حضوری بی معنا نشود!

در ادامه کاربرد و مزایای داشتن سایت را می‌گوییم و بعد نحوه کارکرد وبسایت‌ها

کاربرد و مزایای داشتن وبسایت

یک وبسایت تمام کاربرد‌ها و ویژگی‌های زیر را می‌تواند داشته باشد:

۱- فروش محصولات
۲- ارائه و معرفی خدمات
۳- اطلاع رسانی و اخبار
۴- مقالات آموزشی
۵- ارتباطات شرکت‌ها و سازمان‌ها
۶- استفاده‌های شخصی

مزایای داشتن وبسایت:

۱- هرکسی می‌تواند وبسایت داشته باشد
۲- نیاز به اخذ مجوز برای شروع نیست
۳- همیشه در دسترس خواهید بود
۴- با هزینه کمتری دیده خواهید شد

نحوه کارکرد وبسایت‌ها

برویم سراغ نحوه کارکرد وبسایت‌ها، به بیان دیگری چه فرایندی در اینترنت و سرور انجام می‌شود تا ما بتوانیم محتوای وبسایت را مشاهده کنیم. این بخش کمی فنی است و اگر برایتان جالب و مهم نیست، مطالعه آن اهمیت زیادی ندارد.

به طور کلی یک وبسایت دارای موارد زیر می‌باشد:

۱- client(کاربر): اولین چیزی که باعث شروع نحوه کاکرد وبسایت‌ها می‌شود کاربر است. بازدید کننده و کاربری که سایت شما را باز می‌کند.
۲- data center(دیتاسنتر): به مرکزی گفته می‌شود که سرور های زیادی در آن وجود دارد و پایگاه داده های صدها سایت در آن می‌باشد.
۳- server(سرور): سرور به سیستم هایی گفته می‌شود که در دیتاسنتر وجود دارد و همیشه به برق و اینترنت متصل هستند و دارای پردازنده، رم، حافظه و… می‌باشند.
۴- host(هاست): شرکت های میزبانی وب سرورهای خود را به چند بخش تقسیم می‌کنند و هر کدام از این بخش‌ها یک هاست است و این کار باعث کاهش بسیار زیاد هزینه ملیونی سرور در ماه میشود.
۵- domin(دامنه): دامنه آدرس اینترنتی وبسایت شماست که ثبت می‌شود و با باز کردن آن وبسایت شما نمایش داده ‌میشود.
۶- dns: وقتی شما دامنه ای خریداری می‌کنید باید dnsهای هاست خود را در دامنه وارد کنید تا این dns ها به IP تبدیل شوند و به هاست شما متصل شوند.

فرآیند باز شدن وبسایت شما به شکل زیر می‌باشد:

نحوه کارکرد وبسایت ها
نحوه کارکرد وبسایت ها

در مرحله اول یک کاربر از طریق دامنه وارد وبسایت شما می‌شود. و یک درخواست از طریق dns به سرور شما ارسال می‌کند و با توجه به IP و dns های شما هاست شمارا از سرور پیدا می‌کند. و وبسایت را به کاربر نمایش می‌دهد. شاید باورتان نشود ولی تمام این فرایند در کمتر از ۰.۵ ثانیه انجام می‌شود.

موارد مورد نیاز برای ساخت وبسایت

امیدواریم که بحث نحوه کارکرد وبسایت‌هارا به خوبی متوجه شده باشید. حالا برویم سراغ موارد مورد نیاز برای ساخت سایت.

وبسایت هم مانند هر چیز دیگری برای راه اندازی نیاز به مواردی دارد. اصلی ترین این موارد شامل دامنه، هاست و سیستم مدیریت محتوا می‌باشد.

دامنه

یکی از موارد مهم نحوه کارکرد وبسایت‌ها دامنه است. دامنه آدرس اینترنتی وبسایت شما است. بهتر است در نام دامنه دقت کنیم تا به یاد ماندنی و ساده باشد.

ثبت دامنه به راحتی از سایت های میزبانی وب قابل انجام هست، ما ایران سرور را به شما پیشنهاد میکنیم. هزینه ثبت دامنه در شرکت های مختلف میزبانی وب تفاوت کمی دارد ولی به طور کلی دامنه .ir مبلغ ۲۵ هزارتومن سالانه و دامنه .com مبلغ ۲۲۰ هزارتومن سالانه را دارد.

هاست

مورد بعدی که موثر در نحوه کارکرد وبسایت‌ها است هاست است. هاست فضای ذخیره سازی ای است که بخشی از یک سرور در دیتاسنتر را شامل می‌شود. مشاهده نحوه کارکرد وبسایت‌ها

انواع هاست برای وردپرس شامل هاست لینوکس و هاست وردپرس می‌باشد، چنانچه شرکت میزبانی وب شما دارای هاست وردپرس بود پیشنهاد می‌کنیم هاست وردپرس را تهیه نمایید، در غیر این صورت هاست لینوکس پیشنهاد می‌شود.

همچنین لِردات برای خرید هاست وردپرس ایران سرور را پیشنهاد می‌کند. قیمت هاست وردپرس در ایران سرور متغیر هست ولی پنل پایه آن ۱۱۹ هزارتومن ماهانه می‌باشد.

سیستم مدیریت محتوای وردپرس

وردپرس، جوملا و دروپال سیستم‌های مدیریت محتوا می‌باشند که هر کدام جایگاه خود را دارد. ولی با توجه به برتری و امکانات زیاد وردپرس پیشنهاد می‌کنیم تا شماهم وردپرس را انتخاب نمایید.

درصد استفاده سیستم های مدیریت محتوا
درصد استفاده سیستم های مدیریت محتوا

امروزه در جهان ۶۸ درصد وبسایت‌ها با استفاده از وردپرس، ۱۰ درصد با استفاده از جوملا و ۸ درصد با استفاده از دروپال راه اندازی شده اند و ۱۴ درصد هم از سیستم های مدیریت محتوای غیره یا برنامه نویسی مستقیم راه اندازی شده اند.

سیستم مدیریت محتوای وردپرس به ما کمک میکند تا به سایتمان محصول، مقاله، صفحه و… ایجاد کنیم و ظاهر اختصاصی داشته باشیم. و بهترین ابزارها برای مدیریت وبسایت را بهمان ارائه می‌دهد. همچنین با افزونه وردپرس می‌توانیم قابلیت های اختصاصی و جدیدی را به سایت اضافه کنیم مثل فروشگاه آنلاین یا پشتیبانی آنلاین.

مشاهده مقاله کامل وردپرس

تمارین جلسه اول

در این جلسه پرداختیم به نحوه کارکرد وبسایت‌ها و موارد مورد نیاز برای ساخت سایت و نیاز است یک سری تمارین‌را انجام دهید.

۱- بررسی شرکت‌های هاستینگ و انتخاب یک شرکت برای استفاده از سرویس‌هایش
۲- مرور نحوه کارکرد وبسایت‌ها در صورت اهمیت داشتن برای شما
۳- خواندن مقالات آموزشی در رابطه با سیستم مدیریت محتوای وردپرس

این آموزش چقدر برای شما مفید بود؟

میانگین امتیاز: ۱.۹ / ۵. تعداد رای: ۸

هنوز امتیازی ثبت نشده! شما اولین نفر باشید...

صالح زارعی

مدیر و بنیان‌گذار لردات. جاده‌های سراشیبی‌را طی می‌کنم تا به اهدافی که دارم برسم...

نظر یا سوالی دارید؟