احتمالا عبارت ریدایرکت ها در وردپرس یا مدیریت وبسایت را شنیدهاید. ریدایرکت به معنای تغییر مسیر هست و دقیقا در دنیای وبهم همین کاررا انجام میدهد. فرض کنید دارید در یک خیابان میروید و وارد خیابان دیگر میشوید حالا شما تغییر مسیر انجام دادهاید، معادل آن در وبسایت میشود که وارد یک URL میشوید و بعد وارد یک URL دیگر میشوید و اینجاهم شما تغییر مسیر دادهاید.
تفاوت دو مثال بالا در این هست که در دنیای واقعی تصمیم با خودتان هست ولی در دنیای وب تصمیم با مدیر وبسایت هست که چه صفحهای را به چه صفحهای ریدایرکت کند. در ادامه مقاله بیشتر با ریدایرکتها آشنا میشویم و نحوه انجام ریدایرکترا بدون افزونه و با افزونه توضیح میدهیم.
آنچه در این مقاله میخوانید
ریدایرکت چیست و چه کاربردی دارد؟
شاید برای شماهم این سوال پیش آمده باشد که اصلا ریدایرکت چیست و چه کاربردی دارد. همانطور که اشاره کردیم ریدایرکت یا همان redirect به معنای تغییر مسیر هست و در دنیای وب از این تغییر مسیرها استفاده میکنیم تا یک صفحهای را به صفحه دیگر منتقل کنیم دقیقا مثل دنیای واقعی.
بگذارید یک مثال بزنم، فرض کنید شما یک صفحهای در وبسایت خود دارید که آنرا حذف کردهاید و موقع بازکردن صفحه با خطای ۴۰۴ مواجه میشوید چون آن صفحه دیگر در سایت شما وجود ندارد. ولی چون آن صفحه پر بازدید هست و نمیخواهید کاربرانتان با خطای ۴۰۴ مواجه شوند باید آنرا ریدایرکت کنید به صفحهای مشابه. URL زیررا در مرورگر خود وارد کنید و تست کنید. آیا صفحهای که مشاهده میکنید همان URL هست؟
https://lerdot.com/points-article-writing
انواع ریدایرکت
ما سه نوع ریدایرکت داریم که میتوانید در وبسایتهای خود استفاده کنید. در ادامه به توضیح هر کدام میپردازیم، بستگی به تغییر مسیری که میخواهید انجام دهید باید نوع آنرا موقع ایجاد تغییر مسیر مشخص کنید و لازم به ذکر هست پر استفادهترین نوع ریدایرکت نوع ۳۰۱ هست.
توجه داشته باشید که نوع ریدایرکتها وضعیت صفحهی ریدایرکت شده را برای موتورهای جستجو مشخص میکنند.
ریدایرکت ۳۰۱
در ریدایرکت ۳۰۱ منظورمان این هست که یک صفحهای برای همیشه به یک صفحه دیگر منتقل شود. به طور مثال صفحه مقاله تولید محتوا به مقاله آموزش محتوا سازی برای همیشه انتقال داده شود. این نوع تغییر مسیر باعث میشود صفحه ریدایرکت شده از نتایج جستجوی گوگل حذف شود و به جای آن صفحهای که به آن ریدایرکت کردید نمایش داده شود.
نوع ۳۰۲
در این نوع از redirect ها شما به صورت موقت تغییر مسیر انجام میدهد. به طور مثال کمپین فروش دارید و میخواهید به صورت موقت فقط چند روز صفحه محصول شما به صفحه لندینگ که برای کمپین تخفیف شما هست تغییر مسیر شود. پس باید از این نوع ریدایرکت استفاده کنید تا صفحه اصلی محصول از نتایج گوگل حذف نشود.
نوع ۳۰۷
این نوع از تغییر مسیر همان عملکرد نوع ۳۰۲ را دارد با این تفاوت که برای وبسایتها HTTP نسخه ۱.۱ مناسبتر هست که البته امروزه تمام وبسایتها HTTP نسخه ۲ را دارند. ولی در کل پیشنهادمان برای تغییر مسیر موقت استفاده از نوع ۳۰۲ هست.
ریدایرکت یک صفحه به صفحه دیگر
در ادامه دو روش برای ریدایرکت یک صفحه از وبسایت شما به صفحه دیگر میگوییم. در روش اول با استفاده از افزونه این کار را توضیح میدهیم و در روش دوم بدون استفاده از افزونه و از طریق اضافه کردن تکه کدی به فایل .htaccess هاست وبسایتمان که بسیار ساده هست. پیشنهاد ما روش دوم هست تا بیهوده وبسایت خود را با افزونه اضافی سنگین نکنید.
انجام تغییر مسیر در وردپرس با افزونه Redirection
قبل از اینکه به سراغ نصب و فعالسازی این افزونه برویم اگر از افزونه رنک مث رایگان یا یوست سئو پریمیوم روی وبسایت خود استفاده میکنید به بخش مدیریت ریدایرکتها و ایجاد تغییر مسیر جدید از طریق تنظیمات خود این دو افزونه دسترسی خواهید داشت.
بهترین و بهینهترین افزونهای که برای تغییر مسیر یا همان ریدایرکت در وردپرس میتوانید استفاده کنید افزونه Redirection هست. پس برای نصب و فعالسازی افزونه به پیشخوان وردپرس خود بروید به مسیر افزونهها > افزودن بروید و در نهایت روی قسمت جستجو افزونهرا جسجو کنید و آنرا نصب و فعالسازی نمایید.
بعد از نصب و فعالسازی این افزونه قسمت جدیدی در زیر منوی ابزارها با عنوان Redirection اضافه میشود. کافی است به مسیر ابزارها > Redirection بروید تا بتوانید تغییر مسیر جدیدی در وبسایت خود ایجاد کنید.
حالا از این قسمت میتوانید ریدایرکتهای وبسایت خود را مدیریت کنید و تغییر مسیر جدید در وبسایت خود ایجاد کنید. در ادامه نحوه کار با این قسمت و ایجاد reditect جدید را توضیح میدهیم.
در لیست ابتدایی خب مثل هر بخش دیگری میتوانید تعداد و آمار ریدایرکت های خودرا مشاهده و مدیریت کنید. ولی در بخش بعدی که انوانش افزودن تغییر مسیر تازه هست میتوانید یک تغییر مسیر جدید ایجاد کنید. در ابتدا کافی است صفحهای که میخواهید به یک صفحه دیگر منتقل شود را لینکش را در بخش نشانی اصلی قرار دهید.
در قسمت URL هدف صفحهای که میخواهید نشانی اصلی به آن هدایت شود را وارد کنید و در نهایت روی گزینهی Add Redirect کلیک کنید تا تغییر مسیر شما ایجاد شود. همچنین اگر روی آیکون Setting یا تنظیمات کلیک کنید میتوانید از قسمت HTTP code نوع ریدایرکت خود را مشخص کنید.
تغییر مسیر در هاست از فایل htacess
برای اینکه بتوانید تغییر مسیر را در هاست خود انجام دهید کافی است وارد کنترل پنل هاست خود شوید و به بخش File Maneger بروید و حالا پوشهی Public_html یا همان روت وبسایتتان را باز کنید.
در مرحله بعدی فایل .htaccess را باز کنید. ممکن است این فایل hidden باشد. در صورت مخفی بودن فایل کافی است روی آیکون تنظیمات کلیک کنید و گزینه show hidden file را فعال کنید و ذخیره کنید تا بتوانید فایلرا مشاهده کنید حالا روی فایل کلیک راست کنید و گزینهی Edit را بزنید.
و حالا تکه کد زیررا به انتهای فایل اضافه کنید و در نهایت ذخیره را بزنید تا تغییرات شما ذخیره شود و درخواست شما انجام شود. همچنین اگر میخواهید تغییر مسیرهای بیشتری داشته باشید کافی است خط دوم همین کد را کپی کنید.
//۳۰۱ Redirect Old File
Redirect 301 /old.html /new.html
به جای عبارت old.html لینک صفحه اصلی و جای عبارت new.html صفحهای که میخواهید به آن تغییر مسیر شود را مشخص کنید.
ریدایرکت از طریق کنترل پنل هاست
شما علاوه بر این دو روش از بخش Redirect در صفحه اصلی کنترل پنل هاست خود دقیقا مانند تنظیمات افزونه Redirection میتوانید تغییر مسیرهای خود را مدیریت کنید و تغییر مسیر جدیدی را ایجاد کنید.
جمعبندی کلی
در این مقاله پرداختیم به ریدایرکتها در وبسایت و کاربرد آنها، همچنین با انواع تغییر مسیر آشنا شدیم که سه نوع تغییر مسیر ۳۰۱، ۳۰۲ و ۳۰۷ را معرفی کردیم و عملکرد هر کدامرا توضیح دادیم.
در ادامه سه روش برای مدیریت و ایجاد تغییر مسیر را توضیح دادیم که روش اول با استفاده از افزونه Redirection بود و روش دوم و سوم از طریق کنترل پنل هاست که در روش اول با استفاده از فایل htaccess در Public_html این کار را انجام دادیم و در روش دوم از بخش Redirect در صفحه اصلی هاست این کار را انجام دادیم.