خطای ۴۰۳ چیست؟ چرا با این خطا مواجه می‌شویم؟ نحوه رفع ارور ۴۰۳ در وبسایت وردپرسی چگونه است؟

خطای ۴۰۳ یک ارور یا خطایی است که ممکن است شما دفعات زیادی باهاش مواجه شوید. این خطا در خانواده خطاهای ۴۰۰ هست و عموما از سمت کاربر ایجاد می‌شود ولی در برخی موارد ممکن است مشکل از هاست وبسایت شما باشد. در این مقاله آموزشی می‌خواهیم بپردازیم به آشنایی با خطای ۴۰۳ و رفع ارور ۴۰۳.

خطای ۴۰۳ اصلا چیست؟

احتمالا در صفحاتی با خطای ۴۰۳ مواجه شده‌اید البته نام اصلی این خطا Forbidden error 403 است. این خطا به صورت کلی به این معنا هست که شما یا کسی که با مرورگر یک صفحه‌ای را باز می‌کند به این صفحه دسترسی ندارد.

به طور مثال اگر شما بدون استفاده از شکن وارد وبسایت گوگل آنالیتیکس بشوید با خطای ۴۰۳ مواجه می‌شوید. چرا که مسئولان این ابزار تصمیم گرفته‌اند که متاسفانه به IP‌های ایران که این سایت را باز می‌کنند خدماتی ارائه ندهند پس شما با خطای ۴۰۳ مواجه می‌شوید که یعنی اجازه‌ی دسترسی به این صفحه‌را ندارید.

خطای 403 اصلا چیست؟
خطای ۴۰۳ اصلا چیست؟

چرا با خطای ۴۰۳ مواجه می‌شویم؟

همانطور که گفتیم به طور کلی خطای ۴۰۳ به این معنا است که دسترسی کاربر یا شما به یک صفحه یا به یک وبسایت محدود و مسدود شده است و در اینطور مواقع شما با خطای ۴۰۳ مواجه می‌شوید. اگر مطمئن هستید که مسدودسازی انجام نداده‌اید دلایل مواجه شدن شما با این خطا می‌تواند یکی از موارد زیر باشد:

  • کارهایی که برای افزایش امنیت سایت انجام داده‌اید
  • تحریم‌ها و محدودیت‌های سایت‌های خارجی
  • انجام تنظیمات نادرست در هاست وبسایت
  • خطاهای نرم‌افزاری و سرور وبسایت
  • مشکلات امنیتی در سرویس‌های ارائه دهندگان اینترنت
  • نصب افزونه‌های نامناسب روی وبسایت وردپرسی

اگر دقت کرده باشید تمام موارد بالا به دلیل انجام تنظیمات و کارهای نادرست در وبسایت، هاست و سرور هستند که باعث مشکلاتی می‌شوند و در نهایت باعث مواج شدن با خطای ۴۰۳ می‌شوند.

نحوه رفع ارور ۴۰۳ چگونه است؟

قطعا شما برای رفع ارور ۴۰۳ در حال مطالعه‌ی این مقاله هستید. در ادامه ۶ تا از بهترین راه‌حل‌ها برای رفع ارور ۴۰۳ در وبسایت‌را به شما ارائه می‌دهیم. پیشنهاد میکنیم یکی یکی از ابتدا شروع کنید و تست کنید و اگر مشکل شما حل نشد راه‌حل دوم‌را تست کنید و همینطور ادامه دهید تا مشکل شما به خوبی رفع شود.

۱- URL را بررسی کنید

ممکن است شما URL یا همان آدرس اینترنتی صفحه‌را اشتباه وارد کرده باشید. به طور مثال به جای https با http وارد کرده باشید یا برعکس و یا در بخشی از آن اشتباه تایپی بوده است. شاید مشکل شما به همین سادگی قابل حل باشد و بخاطر اشتباه در URL باشد. پس بررسی کنید اگر مشکلی نداشت به سراغ راه‌حل بعدی بروید.

۲- چند دقیقه صبر کنید و مجدد تلاش کنید

ممکن است شرکت هاستینگ شما در حال انجام تنظیماتی در سرور سایت شما است که برای دقایقی سایت شما با خطای ۴۰۳ مواجه می‌شود که ماهم دفعاتی تجربه‌اش را داشته‌ایم. در اینطور مواقع چند دقیقه صبر کنید و مجدد صفحه‌را رفرش کنید و اگر مشکل‌تان حل نشد به راه‌حل بعدی مراجعه کنید.

۳- پاک کردن حافظه کش مرورگر

برخی موارد ممکن است دقایقی سایت شما با خطای ۴۰۳ مواجه شود ولی رفع شده باشد و شما همچنان با ارور ۴۰۳ مواجه بشید که احتمالا آن صفحه در مرورگر شما کش شده است و به همین علت با این خطا مواجه می‌شوید. برای پاک سازی کش مرورگر ابتدا همان صفحه‌را با کلیدهای ترکیبی Shift + f5 صفحه‌را رفرش کنید اگر مشکل حل نشد مراحل زیر را انجام دهید.

برای پاکسازی کش مرورگر برای حل خطای ۴۰۳ در مرورگر خود به بخش تنظیمات بروید. کافی است روی گزینه منوی همبرگری یا همان سه نقطه در گوشه مرورگر کلیک کنید و روی گزینه‌ی Settings کلیک کنید.

رفتن به تنظیمات مرورگر برای رفع خطای ۴۰۳
رفتن به تنظیمات مرورگر برای رفع خطای ۴۰۳

در قدم بعدی به بخش Privacy and security بروید و بعد روی گزینه‌ی Clear browsing data کلیک کنید و در نهایت روی گزینه‌ی Clear Data بزنید تا کش مرورگر شما کامل پاک شود. و بعد به صفحه مورد نظر که با خطای ۴۰۳ مواجه میشد برگردید و بررسی کنید که خطای شما برطرف شده است یا خیر.

پاک کردن حافظه کش مرورگر
پاک کردن حافظه کش مرورگر

۴- بررسی کردن تنظیمات امنیتی

اگر شما از افزونه‌های افزایش امنیت مانند امنیت کامل وردپرس استفاده می‌کنید آن افزونه‌ها را غیرفعال کنید و مجدد تست کنید و اگر مشکلات شما حل شد می‌توانید حالت اشکال زدایی را در تنظیمات افزونه فعال کنید و یا تنظیمات افزونه‌را تک تک غیرفعال کنید و آن تنظیماتی که باعث این خطا می‌شود را همیشه روی غیرفعال تنظیم کنید.

۵- مسدود شدن دسترسی به هاست

شاید به علت تمدید نکردن هاست، شرکت هاستینگ هاست شما را مسدود کرده است و یا به علت تراکم زیاد در سرور‌های شرکت هاستینگ شما با این خطا مواجه شده‌اید. در اینطور مواقع بهتر است به شرکت هاستینگ تیکت بزنید و از آن‌ها در خواست کنید که بگویند مشکل از طرف هاست هست یا خیر.

اگر مشکل خطای ۴۰۳ وبسایت شما از طرف هاست باشد شرکت هاستینگ وظیفه دارد تا رفع ارور ۴۰۳ را در وبسایت شما انجام دهد.

۶- پشتیبانی فنی شرکت هاستینگ

بعد از انجام هر کدام از راهکارهای بالا اگر مشکل شما بازهم حل نشد می‌توانید از یک پشتیبان فنی یا یک طراح وبسایت حرفه‌ای درخواست کنید تا وبسایت و هاست شمارا بررسی کند و مشکل را حل کند. و یا با شرکت هاستینگ خود تماس بگیرید و بگویید که کارهای لازم را انجام داده‌اید ولی مشکل حل نشد و از آن‌ها در خواست کنید تا بررسی کنند و مشکل را حل کنند. شرکت هاستینگ موظف به حل خطای ۴۰۳ و سایر خطاها است.

جمع‌بندی کلی

خطای ۴۰۳ به اصطلاح یکی از خطاهای روی مخ در وبسایت هست که به چند علت مانند تنظیمات امنیتی، مسدود بودن هاست و دلایل دیگر که در ابتدا ذکر کردیم ممکن است با این خطا مواجه شوید. در اصل خطای ۴۰۳ وقتی نمایش داده می‌شود که دسترسی شما برای مشاهده یک صفحه یا یک URL مسدود شده باشد.

و در نهایت ۶ راهکار برای رفع ارور ۴۰۳ را به شما توضیح دادیم که سه راه کار اول را برای وبسایت‌هایی که مدیر آن‌ها نیستید هم می‌توانید انجام دهید تا خطای ۴۰۳ را رفع کنید البته اگر IP شما مسدود نشده باشد.

این آموزش چقدر برای شما مفید بود؟

میانگین امتیاز: ۴.۵ / ۵. تعداد رای: ۲

هنوز امتیازی ثبت نشده! شما اولین نفر باشید...

تیم تولید محتوا

در تیم تولید محتوای لردات در تلاشیم تا مقالات آموزشی طراحی و مدیریت وبسایت را به بهترین شکل برای شما آماده و منتشر کنیم.

1

مقالات مرتبط

نظر یا سوالی دارید؟