یکی از موارد مهم در یک وبسایت تجربه کاربری و رابط کاربری است که تغییر فونت قالب وردپرس و نوع آن تاثیر زیادی روی این دو دارد. اینکه ما از یک فونت رایگان و ساده مثل Tahoma استفاده کنیم خیلی بد است. بهتر است از فونتهای مناسب و خوب استفاده کنیم تا وبسایت بهتری داشته باشیم و مخاطب از خواندن محتوا در سایت ما لذت ببرد.
در این مقاله میخواهیم به ۲ روش ساده و کاربردی به شما آموزش دهیم تا چگونه فونت قالب وردپرس خود را تغییر بدهید. روش اول با استفاده از افزونه است که روش سادهتری است. ولی کسانی که نمیخواهند روی سایت خود افزونه نصب کنند میتوانند از روش دوم که بدون استفاده از پلاگین هست پیش بروند.
آنچه در این مقاله میخوانید
چرا فونت قالب وردپرس را تغییر بدهیم؟
احتمالا پاسخ این سوال را خودتان میدانید ولی لازم دانستیم تا توضیحاتی در این باره بدهیم. همانطور که گفتیم در یک وبسایت موفق تجربه کاربری و رابط کاربری اهمیت بالایی داد و باید به آن توجه کرد. و فونت قالب وردپرس اهمیت زیادی روی این دو مورد دارد.
به طور مثال فرض کنید سایت قالب لردات فونت Tahomaرا داشت، خودتان ببینید چقدر بیریخت و بینظم میشد و اصلا تجربه کاربری خوبی رو به کاربر منتقل نمیکرد. و این موضوع اهمیت تغییر فونت قالب وردپرس را نشان میدهد.
تغییر فونت قالب وردپرس با افزونه MW Font Changer
روش اول تغییر فونت پیشخوان وردپرس با استفاده از افزونه هست، اگر شما نمیخواهید افزونه روی سایتتان نصب کنید، کمی اسکرول کنید به پایین و از روش دوم که بدون استفاده از افزونه هست پیش بروید.
نصب و فعالسازی افزونه فونت ماندگار
طبق بررسیهایی که داشتیم بهترین افزونه تغییر فونت قالب وردپرس MW Font Changer یا همان فونت ماندگار هست که توسط یک تیم ایرانی برنامه نویسی شده و به صورت رایگان در مخزن وردپرس هست. برای شروع ابتدا به پیشخوان وردپرس خود بروید و از مسیر افزونهها > افزودن این افزونهرا روی سایت خود نصب و فعالسازی کنید.
انجام تنظیمات افزونه فونت ماندگار
در قدم بعدی به مسیر تنظیمات > فونت ماندگار – پوسته بروید تا بتوانیم تنظیمات تغییر فونت قالب وردپرس را انجام دهیم. همچنین از بخش فونت ماندگار – پیشخوان میتوانید فونت پیشخوان وردپرسراهم تغییر دهید.
حالا کافی است فونت موردنظر خود را انتخاب کنید تا تغییر فونت قالب وردپرس در وبسایت شما انجام شود. همچنین از بخش عناصر دلخواه اگر با کدنویسی آشنایی داشته باشید میتوانید بخشهایی که میخواهید فونت متفاوت تری از فونتی که انتخاب کردهاید داشته باشند را مشخص کنید و فونت متفاوترا برایشان انتخاب کنید.
و در نهایت روی ذخیره تغییرات کلیک کنید تا تغییرات شما ذخیره شود و حالا فونت قالب وردپرس شما تغییر یافته است به همین راهتی! در ادامه نحوه تغییر فونت قالب وردپرس بدون استفاده از افزونهرا توضیح میدهیم.
تغییر فونت پیشخوان وردپرس
همانطور که گفتیم تغییر فونت پیشخوان وردپرسهم میتوانید با فونت ماندگار انجام دهید. اگر میخواهید تغییر فونت پیشخوان وردپرس را بدون افزونه انجام دهید در مقاله تغییر فونت پیشخوان به شما این مورد را توضیح دادیم.
ولی برای تغییر فونت پیشخوان وردپرس با افزونه فونت ماندگار کافی است از پیشخوان وردپرس خود به مسیر تنظیمات > فونت ماندگار – پیشخوان بروید. و مانند مرحلهی قبلی فونت انتخابی خود برای پیشخوان وردپرس را مشخص نمایید و در نهایت روی ذخیره کلیک کنید تا تنظیمات اعمال شود و تغییر فونت انجام شود.
تغییر فونت قالب وبسایت بدون استفاده از افزونه
شاید شما عزیزانهم مثل ما علاقهای نداشته باشید افزونههای اضافی که کار آنهارا با کدهم میتوان انجام داد روی سایتتان نصب کنید. پس در ادامه به شما توضیح میدهیم تا چگونه تغییر فونت قالب وردپرس را بدون نیاز به افزونه انجام دهید.
آماده سازی فایل فونت برای قالب
در ابتدا برای تغییر فونت قالب وردپرس شما باید فونت مورد نظر خود را خریداری کنید یا اگر روی سیستمتان هست آنرا به یک پوشهی مجزا انتقال دهید. اگر فونتی که در اختیارتان هست فایل Woff و Eot دارد نیازی به انجام این مراحل ندارید ولی اگر ندارد باید مراحلی که در ادامه به شما توضیح میدهیم را انجام دهید.
فایل پیشفرض همهی فونتها tff هست ولی ما برای نصب قالب روی یک قالب وردپرسی یا استفاده در صفحات وب نیاز داریم به یک فونتی که شامل سه فایل woff، ttf و eot باشد تا فونتی که میخواهیم به درستی نمایش داده شود. اگر فونت شما دو فایل دیگر را ندارد نگرا نباشید.
برای ساخت دو فرمت دیگه از فایلهای فونت یعنی فایلهای Woff و Eot کافی است به وبسایت تبدیل Ttf به Woff و وبسایت تبدیل Ttf به Eot بروید و دو فرمت دیگه از فایلهای فونت خود بسازید و تمام فایلهایی که از فونتتان دارید را در یک فایل نگهداری کنید. توجه داشته باشید که اگر فونت شما دارای چند وزن هست مثل IRANSans-bold و IRANSans-light و… پیشنهاد میکنیم برای هر فرمت یک پوشه ایجاد کنید و وزنهای مرتبط با آنرا داخل آن پوشه انتقال دهید.
حالا فایل خود را فشرده سازی و تبدیل به zip کنید و بعد در پوشه قالب هاست خود آپلود کنید و در آنجا فایل را استخراج یا Extract کنید و نامی مانند fonts یا… روی آن بگذارید و لینک آنرا به یاد داشته باشید به طور مثال آدرس جایی که فونترا ذخیره کردید به شکل زیر میشود:
https://lerdot.com/wp-content/themes/theme-name/fonts
اضافه کردن فونت به قالب وردپرس
در مرحله بعدی تغییر فونت قالب وردپرس کافی است آدرس هر سه فایلی که ساختید را یاد داشت کنید و با استفاده از کد زیر آنرا به قالبتان اضافه کنید. پس کد زیر را در انتهای فایل style.css قالب وردپرس خود قرار بدهید.
@font-face {
font-family: 'IRANSans';
font-style: normal;
font-weight: 300;
src: url('fonts/IRANSans.eot?#') format('eot'),
url('fonts/IRANSans.woff') format('woff'),
url('fonts/IRANSans.ttf') format('truetype');
}
body{
font-family: IRANSans !important;
}
در قسمت urlهای کد بالا باید آدرس فونتهایی که آپلود کردید را وارد کنید. توجه داشته باشید که اگر فونت شما دارای چند وزن هست باید fon-faceهای جدید اضافه کنید. و در مقابل font-weight کلفتی آنرا مشخص کنید. اگر تنها یک وزن فونت هست میتوانید قسمت font-weight را حذف کنید.
و در نهایت جلوی عبارت font-family در هردو بخش font-face و body باید نام فونت خود را وارد کنید.
لازم به ذکر هست که اگر فونت خود را از وبسایتی خریداری کردهاید و دارای فایل font.css هست میتوانید محتوای همان فایل را در فایل style.css قالب قرار دهید و فایلهای فونت خود را درجایی آپلود کنید که جلوی urlهای فایل font.css فونتی که خریداری کردهاید لینک داده شده است.
به همین سادگی شما میتوانید تغییر فونت قالب وردپرس را بدون افزونه انجام دهید. پیشنهاد ما روش دوم بود ولی روش اول روش سادهتری است و اگر به ساختار قالب وردپرس آشنایی ندارید بهتر است از روش اول پیش بروید.
جمعبندی نهایی
در این آموزش پرداختیم به موضوع تغییر فونت قالب وردپرس به ۲ روش ساده و کاربردی که روش اول با استفاده از افزونه MW Font Changer بود و روش دوم بدون استفاده از افزونه و از طریق پوشه قالب وردپرس بود. روش اول روش سادهتری است ولی پیشنهاد ما استفاده از روش دوم هست چرا که وقتی کاری را بدون افزونه میتوان انجام داد چرا الکی سایت خود را سنگین کنیم.
و بعد هر دو روش را به صورت کامل توضیح دادیم و نحوه انجام آنرا گفتیم. همچنین به اهمیت تغییر فونت پیشخوان وردپرس و تاثیر آن در تجربه کاربری و رابط کاربری هم پرداختیم. با آرزوی موفقیت برای شما.