افرادی که میخواهند ثبت سایت در گوگل سرچ کنسول را انجام دهند و از گزارشهای این ابزار قدرمند استفاده کنند. در ابتدا باید درنظر بگیرید این است که نحوه ثبت سایت در گوگل سرچ کنسول پیچیده نیست. این ابزار نسخه جدید وبمستر تولز گوگل است. Google Search Console برای سایتتان بسیار حیاتی، مهم و کاربردی است.
اگر مبحث سئو و بهینهسازی سایت در موتورهای جستجو و تعداد بازدید کنندگان سایت برای شما مهم است. برای اینکه بتوانید با گوگل ارتباط داشته باشید همینطور گوگل هم بتواند با شما به زبان خودش صحبت کند، باید در کنسول جستجوی آن سایت خود را ثبت کنید و از امکانات جذاب این ابزار بهرهمند شوید.
آنچه در این مقاله میخوانید
گوگل سرچ کنسول چیست؟
سرچ کنسول گوگل یک ابزار رایگان است که توسط شرکت گوگل در اختیار کاربران قرار گرفته است. با کمک این سرویس میتوانید به اطلاعاتی دست پیدا کنید که هیچ سرویس دیگری در اختیار شما قرار نمیدهد. و این اطلاعات شامل آمار ورودی، بازدید، خطاها و… وبسایت شما است. این سرویس در ابتدا با نام وبمستر تولز شناخته میشد اما اکنون به گوگل سرچ کنسول تغییر کرده است.
آموزش ثبت سایت در گوگل سرچ کنسول
ابتدا با حساب کاربریتان جیمیل وارد سرچ کنسول شوید. اگر وارد جیمیل خود شده باشید با صفحه اصلی گوگل سرچ کنسول روبهرو میشوید. در غیر این صورت ابتدا با جیمیل خود که به شکل yourmail@gmail.com است باید Sign in شوید یا ثبت نام کنید. سپس باید نوع مالکیت یا Property Type را انتخاب کنید.
دو روش ثبت سایت در گوگل سرچ کنسول دیده میشود. یک روش جدید که Domain است که از DNS ها برای تایید مالکیت دامنه استفاده میکند و روش قدیمی که از یک سری کدها و فایلها برای تأیید مالک سایت استفاده میکند. در ادامه بیشتر درباره چگونگی ثبت این روشها شرح میدهیم.
ثبت سایت از طریق Url Prefix
در بخش URL Prefix هر دامنهای که وارد کنید فقط همان دامنه در سرچ کنسول ثبت میشود. روش URL prefix این امکان را به ما میدهد تا مالکیت خود را برای یکی از آدرسهای مشخص شده مانند یک زیر دامنه یا فولدر از یک سایت تایید کنیم. یعنی شما با این کار به همهی اطلاعاتی که در آن دامنه موجود است دسترسی ندارید و فقط مدیریت آدرسی را که وارد کردهاید را بر عهده دارید.
ابتدا در سمت راست داخل کادر مانند شکل زیر آدرس سایت را وارد کنید. آدرس اصلی سایت خود یعنی شکلی که در مرورگر نمایش داده میشود را وارد کنید. مثلا آدرس سایت به صورت زیر در مرورگر نشان داده میشود:
در نهایت روی CONTINUE کلیک کنید.
پس از آن پنجره Verify ownership باز میشود. در این قسمت باید مالکیت وبسایت خود را به گوگل اثبات کنید. بنابراین نیاز به تاییدیه دارید. چندین روش برای تاییدیه وجود دارد که در ادامه یک مورد را توضیح میدهیم.
Verify کردن وبسایت
در مرحله بعدی باید وبسایت خود را تایید کنید تا گوگل مطمئن شود شما مدیر وبسایت هستید.
برای Verify کردن وبسایت بعد از ثبت از طریق URL Prefix روش های زیادی برای Verify کردن وبسایت وجود دارد ولی بهترین و ساده ترین آنها تایید کردن وبسایت به روش Html File است.
حالا کافی است فایلی که در بخش Html file قرار دارد را دانلود کنید و در File Manger > Public HTML هاستتان آپلود کنید و بعد از آپلود برگردید به سرچ کنسول و روی دکمه Verify کلیک کنید. تا ثبت سایت در گوگل سرچ کنسول با موفقیت انجام شود.
در مرحله بعدی وارد سرچ کنسول وبسایتتان میشوید و البته ممکن است با پیامی مواجه شوید که چند ساعت بعد آمار وبسایت شما قرار میگیرد. چون گوگل باید تحلیل کند و وبسایت شما را در نتایج خود قرار دهد.
ثبت سایت از طریق Domain
بخش Domain ثبت سایت در گوگل سرچ کنسول را با تمام اجزا و مجموعه دامنه شما است. فقط باید نام دامنه و پسوند آن را وارد کنید(mhsaleh.ir). زمانیکه دامنه سایت خود را وارد کنید و این دامنه بهوسیله گوگل سرچ کنسول تایید شود همهی زیر دامنههای سایت، آدرسها و پوشههایی که در سایت مورد نظرتان ساختهاید به نام شما ثبت میشوند.
برای این که گوگل سرچ کنسول از صحت مدیریت شما در سایت اطمینان پیدا کند، برای شما dns در نظر میگیرد که باید آن را در هاست سایت خود در فولدر PUBLIC_HTML در قسمت مخصوص DNS وارد کنید تا گوگل به این راه بتواند هاست شما را بشناسد.
بعد از این که این کار را کردید مدیریت گوگل سرچ کنسول را بر عهده گرفته و میتوانید همهی ایراداها و اطلاعات سایت را در گوگل سرچ کنسول ببینید. برای وارد کردن سایت به این روش باید نام دامنه خود را بدون http یا https وارد کنید.
سپس در بخش بعدی گوگل از شما میخواهد تایید کنید که مدیر این وبسایت هستید که این کار به روش dns است. برای verify یا تایید کردن از این روش باید وارد پنل هاست سایتتان شوید. برای ورود میتوانید از شرکت هاستینگ خود کمک بگیرید.
Verify کردن سایت از طریق Any DNS provider
اگر از طریق Domain وبسایت خود را در گوگل سرچ کنسول ثبت کنید برای دسترسی سرچ کنسول به تمام اطلاعات هاستتان باید از طریق DNS وبسایت خود را تایید کنید که شما مدیر وبسایت هستید.
بعد از وارد کردن نام دامنه یک کد به شما داده میشود. کد را کپی کنید و بعد وارد کنترل پنل هاست وبسایتتان شوید. حالا به بخش DNS Manegment بروید.
سپس صفحه زیر به نمایش در میآید. حالا روی گزینه Add Record کلیک کنید.
طبق تصویر زیر پیش برید و Record Type را txt قرار بدهید و در بخش Name آدرس وبسایت خود را وارد کنید و در بخش Value کد دریافتی از سرچ کنسول را وارد کنید. باقی موارد را روی حالت پیش فرض بگذارید و در نهایت روی گزینه Add کلیک کنید.
و بعد به گوگل سرچ کنسول برگردید و روی دکمه ٰVerify کلیک کنید تا وبسایتتان تایید شود و به پنل سرچ کنسول وبسایتتان وارد شوید.
جمعبندی کلی
یکی از ابزارهای دقیقی که میتوان از آن برای استفاده از تحلیل و مشاهده آمار ورودی وبسایت از گوگل کرد گوگل سرچ کنسول است. چرا که خود گوگل این ابزار را ارائه داده و آمار دقیقی را به شما میدهد و شما میتوانید آمارها، خطاها و سایر مواردی که وبسایت شما دارد را مشاهده کنید و در ادامه راه و مدیریت وبسایتتان بهتان کمک میکند.
اگر سوالی در رابطه با ثبت سایت در گوگل سرچ کنسول دارید میتوانید در ادامه از ما بپرسید.