افزونه بست المنت

جلسه ۱۸: مدیریت کاربران در وردپرس و نقش های کاربری

در این جلسه از دوره ساخت سایت با وردپرس قصد داریم بپردازیم به مدیریت کاربران در وردپرس و نقش های کاربری که البته در گذشته به طور خلاصه درباره‌اش توضیح دادیم ولی در این جلسه کامل تر بهتان توضیح می‌دهیم.

بخش کاربران در وردپرس

برای اینکه به صفحه مدیریت کاربران در سایت‌تان بروید کافیه وارد پیشخوان وردپرستان شوید و به مسیر کاربران > همه کاربران بروید.

رفتن به بخش کاربران در وردپرس
رفتن به بخش کاربران در وردپرس

با رفتن به این بخش می‌توانید لیست تمام کاربران سایت خود را همراه مشخصات کلی آن‌ها مشاهده کنید. مثلا در سایت زیر یک کاربر داریم که نام آن محمدصالح زارعی و نقش آن مدیر کل هست و ۵ نوشته در سایت منتشر کرده است.

مدیریت و لیست کاربران
مدیریت و لیست کاربران

امکان ثبت نام همه در سایت شما

به طور مثال در سایت لِردات از بخش لِردات من که در هدر سایت قرار دارد می‌توانید در سایت ما ثبت نام کنید و این یعنی هر کسی می‌تواند در سایت لِردات ثبت نام کند ولی کسی که ثبت نام می‌کند تنها دسترسی که دارد ارسال تیکت پشتیبانی، لیست سفارش‌ها و… می‌باشد.

برای اینکه مانند سایت ما این امکان که تمام افراد بتوانند در سایت‌تان ثبت نام کنند را فعال کنید کافی است به مسیر تنظیمات > عمومی بروید و گزینه هرکسی می‌تواند نام نویسی کند را فعال کنید.

صفحه ورود و ثبت نام در وردپرس

بعد از فعال کردن گزینه هر کسی می‌تواند نام‌نویسی کند هرکسی که آدرس yourdomin.com/wp-login.php را در مرورگر وارد کند می‌تواند صفحه ورود سایت شما را ببیند و همچنین به صفحه نام نویسی برود و فرم نام نویسی در سایت شمارا ببیند و در سایت‌تان ثبت نام کند.

صفحه ورود در وردپرس
صفحه ورود در وردپرس

کاربر بعد از رفتن به صفحه نام‌نویسی یا ثبت‌نام در سایت شما باید نام کاربری و ایمیل خودش را وارد کند و بعد از نام نویسی یک ایمیل برای کاربر ارسال می‌شود که با بازکردن لینک فعالسازی که در ایمیل ارسال می‌شود حساب کاربری کاربرهم فعال می‌شود.

لازم به ذکر هست که این صفحه ورود و ثبت‌نام پیشفرض وردپرس است و شما می‌توانید با استفاده از افزونه‌ها صفحه ورود و ثبت نام سایت خودتان را سفارشی سازی کنید.

و بعد از اینکه یک کاربر جدید در سایت شما ثبت‌نام یا نام نویسی کند وقتی به بخش کاربران در پیشخوان وردپرس سایت‌تان بروید میبینید که آن کاربر به لیست کاربران سایت شما اضافه شده است و از آنجا می‌توانید هر کاربر را مدیریت کنید.

در بخش کاربران وردپرس و رفتن به ویرایش آن‌ها می‌توانید اطلاعات کاربرهارا ویرایش کنید و همچنین نقش‌های کاربری آن‌هارا تغییر دهید. و همچنین می‌توانید کاربری را که می‌خواهید با زدن روی دکمه پاک کردن از سایت خود حذف کنید.

ویرایش شناسنامه یا پروفایل

بخش دیگر کاربران در وردپرس ویرایش شناسنامه است که در زیر منوی کاربران هستش و تمام کاربرانی که در سایت شما هستند به آن دسترسی دارند. از این بخش کاربر می‌تواند شناسنامه و اطلاعات پروفایل خود را ویرایش کند.

بخش ویرایش شناسنامه در وردپرس
بخش ویرایش شناسنامه در وردپرس

افزودن کاربر جدید در وردپرس

برای افزودن کاربر جدید به سایت‌تان کافی است به مسیر کاربران > افزودن بروید تا بتوانید یک کاربر جدید در سایت خود ایجاد کنید.

افزودن کاربر جدید در وردپرس
افزودن کاربر جدید در وردپرس

در این صفحه کافی است یک نام کاربری، ایمیل، رمز عبور و… برای کاربر مشخص کنید و همچنین نقش کاربری آن را مشخهص کنید و در نهایت روی دکمه افزودن کاربر تازه کلیک کنید تا کاربر در سایت شما اضافه شود.

نقش های کاربری در وردپرس

کاربران در وردپرس نیاز به نقش کاربری دارند. و وردپرس این امکان را به ما می‌دهد تا بتوانیم به هر کاربر یک نقش کاربری متفاوت دهیم. به طور مثال نقش کاربری مدیر سایت قطعا مدیر کل است. و نقش یک کاربر ساده در سایت مشترک است که در ادامه بیشتر با آن آشنا می‌شویم.

به طور پیشفرض ۵ نقش کاربری در وردپرس وجود دارد که شامل موارد زیر است:

۱- مدیر
۲- ویرایشگر
۳- نویسنده
۴- مشارکت‌کننده
۵- مشترک

در ادامه هر کدام از نقش‌های کاربری را بررسی می‌کنیم.

مدیر

مدیر مهمترین نقش کاربری در وردپرس است و تمام دسترسی‌هارا به سایت دارد. به طور مثال می‌تواند نوشته و برگه جدید اضافه کند و نوشته‌های دیگران را مدیریت کند. و همچنین آن‌هارا مدیریت کنید.

همچنین یک مدیر به تنظیمات، مدیریت افزونه‌ها و بخش نمایش سایت کامل دسترسی دارد و می‌تواند آن‌هارا مدیریت کند. و البته که به لیست و ویرایش کاربران دسترسی کامل دارد. و در کل تمام دسترسی هارا به سایت دارد.

ویرایشگر

نقش دیگر کاربران در وردپرس ویرایشگر است. ویرایشگر به نوشته‌ها و برگه‌ها دسترسی دارد و می‌تواند نوشته جدید منتشر کند و نوشته‌های دیگران را ویرایش، حذف و یا منتشر کند. و همچنین نظرات را مدیریت و ویرایش و یا حذف کنند.

همانطور که فهمیدید ویرایشگر تنها به تولید محتوای سایت مربوط است و به تنظیمات، افزونه‌ها و… دسترسی ندارد.

نویسنده

همانطور که از نامش پیداست نویسنده سایت شماست و فقط می‌تواند نوشته‌های خود را ویرایش یا حذف کند و همچنین نوشته‌ جدیدی را منتشر کند. همچنین می‌تواند نظرات را مشاهده کند ولی نمی‌تواند حذف یا… کند.

نویسنده‌هاهم مانند ویرایشگر‌ها به بخش‌های دیگر در وردپرس دسترسی ندارند و کارشان تولید محتوا در سایت شما است.

مشارکت کننده

این نوع کاربران در وردپرس تنها می‌توانند نوشته جدید اضافه کردند و نوشته های خود را ویرایش کنند ولی نوشته‌ای که منتشر می‌کنند باید مدیر سایت بازبینی و تایید کند تا در سایت منتشر شود. اما متاسفانه این نوع کاربران نمی‌توانند در وردپرس فایل اضافه کنند.

مشارکت کننده‌ها می‌توانند نظرات راهم ببینند ولی نمی‌توانند کاری روی آن‌ها انجام دهند. و به بخش‌های دیگر هم دسترسی ندارند.

مشترک

نقش مشترک کاربران در وردپرس طوری است که تنها امکانی که به کاربران می‌دهد ویرایش اطلاعات پروفایل خود است و اگر از افزونه ووکامرس استفاده کنید امکان دیدن لیست سفارش و… خود راهم دارند.

سفارشی کردن و ایجاد نقش کاربری تازه در وردپرس

شاید شما بخواهید یک کاربر جدید توی سایت ‌تان داشته باشید با دسترسی های مختلف. در اصل یک نقش کاربری جدید با دسترسی‌های خاص داشته باشید.

برای اینکار می‌توانید از افزونه User role editor استفاده کنید. بعد از فعالسازی این افزونه بخشی به پیشخوان وردپرس و زیرمنوی کاربران اضافه می‌شود که شما از آن بخش می‌توانید یک نقش کاربری تازه بسازی به طور مثال نقشی با عنوان نظارت سایت بسازید و دسترسی های محدودی را برایش مشخص کنید.

ساخت نقش کاربری تازه با user role editor
ساخت نقش کاربری تازه با user role editor

جمع‌بندی کلی

در این جلسه از دوره ساخت سایت با وردپرس به کاربران در وردپرس و نقش های کاربری آن‌ها پرداختیم. پیشنهاد می‌کنیم حتما کاربران سایت خود را مدیریت کنید و دسترسی مدیر کل به یک کاربر تیم تولید محتوا ندهید تا امنیت سایت‌تان به خطر نیوفتد. با آرزوی موفقیت برای شما.

این آموزش چقدر برای شما مفید بود؟

میانگین امتیاز: ۰ / ۵. تعداد رای: ۰

هنوز امتیازی ثبت نشده! شما اولین نفر باشید...

صالح زارعی

مدیر و بنیان‌گذار لردات. جاده‌های سراشیبی‌را طی می‌کنم تا به اهدافی که دارم برسم...

نظر یا سوالی دارید؟