امروز میخواهم صفر تا صد تولید محتوای متنی را به شما بگویم. تولید محتوای متنی چیست؟ قوانین آن چیست؟ چطوری تولید محتوای متنی انجام دهیم و آنرا بهتر کنیم؟
همین مقالهای که شما در حال مطالعهی آن هستید یک تولید محتوای متنی است. به طور کلی یعنی آموزش یا ارائه یک موضوعی با کلمات، جملهها، تصاویر و نگارش صحیح آنها. مقاله نویسی بسیار مهم هست و یک کسب و کار اینترنتی باید به آن توجه زیادی داشته باشد، از همین ابتدا به شما بگویم که اگر علاقهتان به تولید محتوا صفر است و از روی اجبار این کار را انجام میدهید یا علاقهتان را طوری افزایش بدهید و بیخیال یا کسب و کار اینترنتی شوید.
احتمالا فهمیدید که در دیجیتال مارکتینگ و بازاریابی تولید محتوا بسیار مهم هست و در وبسایت تولید محتوای متنی بسیار مهمتر. چرا که کاربران از طریق مقالات وارد وبسایت ما میشوند تا اطلاعاتی را کسب کنند و یا از چیزی بهره ببرند و از همان اول برای خرید وبسایت مارا باز نمیکنند. پس باید تولید محتوای ما آنقدر مفید باشد تا کاربر به هدفش برسد و در دفعات بعدی از ما خرید انجام دهد. میتوانید مقاله آموزش گوگل آنالیتیکس از صفر تا صد را بخوانید تا بازخورد کاربران در محتوای وبسایتتان را بتوانید بررسی کنید.
آنچه در این مقاله میخوانید
تولید محتوای متنی یعنی چه؟
در ابتدا باید بگویم که متن نویسی را تولید محتوای متنی اشتباه نگیرید. چرا که این دو متفاوت هستند، متن نویسی یعنی نوشتن برخی جملات و متن با کلمات که در نهایت خبری، پرسشی یا… هستند ولی تولید محتوا یعنی نوشتن متنی که دارای محتوا است یعنی در هر جمله و کلمه دارد مطلب یا آموزشی انتقال داده میشود و هر کدام دارای ارزش متفاوتی هستند.
همانطور که اشاره کردیم تولید محتوای متنی یعنی آموزش یا ارائه یک موضوعی با جملات، تصاویر و… که در نهایت به کاربر ارزشی را ارائه دهد. به طور مثال اگر شما در حال انتشار یک خبر هستید به کاربر ارزش مطلع شدن را ارائه میدهید، در صورتی که مقاله نویسی انجام دادهاید که هیچ ارزشی ارائه نمیدهد پیشنهاد میکنیم آنرا منتشر نکنید.
روشهای تولید محتوا
در این مقاله قرار است تولید محتوا به روش متن یا مقاله را توضیح دهیم ولی بهتر است با روشهای دیگر آنهم آشنا شویم. ما در هر روز حداقل صدباری از محتواها استفاده میکنیم. به طور مثال وقتی وارد اینستاگرام میشویم و یک ویدیو میبینیم در حال استفاده از محتوا هستیم که ممکن است ارزش طنز یا کمدی را به ما ارائه دهد، مطلبی را به اطلاع ما برساند و یا دانش مارا افزایش دهد.
همانطور که از مثال بالا متوجه شدید یعنی تولید محتوای ویدیویی هم امکان پذیر است. به طور مثال در تلویزیون آکادمی لردات ما در حال تولید محتوای ویدیویی هستیم.
بگذارید برویم سر اصل مطلب، سه نوع تولید محتوا داریم:
- تولید محتوای متنی مانند مقاله
- تولید محتوای صوتی مانند پادکست
- تولید محتوای ویدیویی مانند دوره آموزشی
قوانین تولید محتوا
شمایی که در حال مطالعه این مقاله هستید یا مدیر تیم تولید محتوا هستید و یا فریلنسر تولید محتوای متنی هستید. در هر دو صورت باید نکات و قوانینی را رعایت کنید تا در تولید محتوا بیشتر موفق باشید و بازخورد بهتری بگیرید یا بهتر است بگویم سریعتر به نتیجهای که میخواهید برسید. سعی کنید قوانین را همیشه با خود مرور کنید. 🙂
از مسیر و پیشرفت لذت ببرید
وقتی که شما از روی اجبار یک کاری را انجام دهید هیچ وقت بازدهی و نتیجهی قابل توجهی در آن نخواهید داشت. بگذارید مثالی که همه درگیرش بودیم یا هستیم را بزنم، فرض کنید کلاس درسی در مدرسه هست که هیچ لذتی از آن نمیبرید و وقتی وارد کلاس میشوید کمترین بازدهی ممکنرا دارید چون از آن لذت نمیبرید. حالا مثال برعکس همین موضوع کلاسی است که خیلی جذاب هست و شما از آن بسیار لذت میبرید مثل کلاس ورزش پس بیشترین بازدهی را دارید و تمارین را کامل یاد میگیرید و آمادگی جسمانی خودرا قوی تر میکنید.
دقیقا همین موضوع در تمام زمینههاهم هست. یعنی اگر شما در تولید محتوا از مسیر خود لذت نبرید کمترین بازدهی را خواهید داشت ولی اگر لذت ببرید و روز به روز آمار بازدید مقالات که با توجه به پیشرفت شما افزایش پیدا میکنند را بررسی کنید هم انرژی میگیرید و هم از تولید محتوای متنی لذت میبرید.
تولید محتوای اصولی برابر با موفق شدن است
تولید محتوا را اگر اصولی انجام دهید که در ادامه به آن اشاره میکنیم در نهایت به کاربر ارزشی را ارائه میدهید و محتوای شما برای آن مفید هست پس کاربر باعث افزایش نرخ پرش و افت سئوی شما نمیشود و دفعات بعدی اگر سایت شمارا در هرجایی مانند نتایج جستجو ببیند روی آن کلیک میکند چون قبلا خاطره خوشی از آن داشته است.
علاقه نداشتن به تولید محتوا
اگر به تولید محتوا علاقه ندارید یا یک تیم تولید محتوا استخدام کنید و یا کسب و کار اینترنتی را کنار بگذارید. ولی اگر میخواهید وبسایتی داشته باشید که تولید محتوای متنی انجام نمیدهد انگار ماشینی دارید که چرخ ندارد، آیا این ماشین حرکت میکند؟ پس هر وقت این ماشین حرکت کرد وبسایت شماهم پیشرفت میکند!
ارائه نکات خاص و کمیاب
سعی کنید در محتوای خود از مطالب خاص استفاده کنید، به طور مثال عکسهایی از کسب و کارتان قرار دهید که کاربر را کنجکاو میکند و یا آماری را نشان دهید که کمتر کسی آنرا منتشر کرده است. این طور مسائل باعث افزایش دقت کاربر و کنجکاوی آن میشود. سعی کنید حد و حدود راهم رعایت کنید و عکس از آمار فروش و بازدید خود منتشر نکنید چرا که رازها و آمار ارزشمند یک کسب و کار است.
محتوای زرد
محتوای زرد یعنی شما بیایید پیاز داغ را زیاد کنید، مقالهای را چند روز پیش دیدم که نوشته بود زلزله آمریکارا با خاک یکسان کرد ولی وقتی آنرا باز کردم دیدم درباره طوفان در یکی از شهرهای کوچک آمریکا است. میتوانست بنویسد اتفاق مرگبار در یک شهر آمریکا تا هم جذاب تر باشد و هم بازدید بیشتر و موجب افزایش نرخ پرش یا خارج شدن کاربران و خاطره بد از وبسایت نشود.
اصول و نکات مقاله نویسی
رسیدیم به یک بخش مهم از تولید محتوای متنی یعنی رعایت اصول و نکات آن. در ادامه چند نکته مهم و کلی که اگر همین چند نکتهرا رعایت کنید در تولید محتوای متنی بسیار موفق خواهید شد، دقیقا مانند مثالی که در بخش تولید محتوای اصولی زدم را به شما میگویم.
طول محتوای مقالات
سعی نکنید برای خودتان عددی مشخص کنید و مثلا بگویید این مقاله باید ۸۰۰ کلمه شود و شروع کنید به نوشتن و اگر ۷۵۰ کلمه شد از کلمات اضافه استفاده کنید تا آنرا به ۸۰۰ کلمه برسانید و این کاملا اشتباه است.
طول محتوای مقالات بستگی به محتوا و نوع بیان شما مشخص میشود. ولی به طور کلی بهتر است در مقاله نویسی بین ۸۰۰ تا ۳۰۰۰ کلمه محتوا بنویسید به شرطی که اضافه گویی نباشد و از کلمات مورد نیاز استفاده شده باشد. همچنین از پاراگرافهاهم سعی کنید که بین یک الی هفت خط باشد و آنقدر پاراگرافهای طولانی نداشته باشید.
نوع بیان و گفت و گو
نوع بیان شما میتواند خیلی رسمی و شرکتی باشد و یا میتواند آمیانه باشد. حالت سومیهم هست که چیزی میان این دو است، مثل همین مقالهای که دارید میخوانید. پیشنهاد من نوع سوم هست چرا که کاربر شما نه خیلی حس جدی میگیرد و نه میگوید خودمونی شده! و طبق بررسیهایی که داشتم و نظرسنجیهایی که انجام دادیم این نوع باعث درک بهتر کاربر از محتوا میشود.
جملهبندی
جمله بندی یعنی مثلا بگویید (فردا قرار است سمیناری برگزار کنیم) یا بگویید (قرار است فردا سمیناری برگزار کنیم) هر دو یک مفهومی را میرسانند ولی جمله اولی مناسب هست چرا که فعل در جای مناسبی قرار دارد.
سختی فهمیدن مقاله
هر چقدر مقالات شما تخصصیتر باشد افراد کمتری بازدید میکنند و هر چقدر هم با بیان و توضیح سختتر ارائه شده باشند بازهم کاربران کمتری میفهمند و در نهایت اگر متوجه نشوند وارد یک وبسایت دیگر میشوند تا از طریق تولید محتوای متنی که در آن وبسایت انجام شده به هدفشان برسند.
یکی از راههای بروی جلوگیری از سختی فهمیدن مقاله استفاده از تصاویر در هر بخش هست و یا استفاده از ویدیو در کنار مقاله هست تا کاربر هروقت نیاز داشت تصویر یا ویدیو را مشاهده کند.
زمان در مقاله نویسی
در شروع کار شاید مقاله نویسی از شما وقت زیادی بگیرد و مثلا برای نوشتن این مقاله شما چهار ساعت وقت بگذارید ولی همین مقاله برای من که مقاله نویسی زیادی انجام دادهام در دو ساعت همراه با تصاویر اختصاصی و متون اختصاصی انجام میشود. پس کافی است مانند هر کار دیگهای دستتان راه بیوفتد تا برای نوشتن یک مقاله ۱۰۰۰ کلمهای مفید یک ساعت بیشتر وقت نیاز نداشته باشید.
حواستان باشد که کیفیت را فدای زمان نکنید! میتوانید به جای تولید محتوای متنی بی کیفیت در هر روز فقط سه روز در هفته مقاله نویسی کنید ولی با کیفیت باشد.
ابزارهای نگارش متن
در وردپرس افزونهها ابزارهایی هستند که وبسایت مارا بهتر میکنند. در تولید محتوای متنی ابزارهایی وجود دارند که باعث بهتر شدن متنمون میشوند و به ما کمک میکنند تا نگارش بهتری داشته باشیم. در ادامه این ابزارها که خودم دفعات زیادی از آنها استفاده کردهام و راضی بودهام را بهتان معرفی میکنم.
تبدیل صوت به متن فارسی
برای تبدیل صوت یا صدای شما به متن فارسی ابزارهای زیادی وجود دارد. مانند Google docs و… ولی یک ابزاری که توسط یک تیم عالی ایرانی طراحی و آماده شده است و کامل با زبان فارسی سازگار هست iotype میباشد که کمترین ایراد را در تبدیل صوت به متن فارسی نسبت به ابزارهای دیگر دارد.
کافی است وارد این وبسایت شوید و شروع به حرف زدن کنید تا این وبسایت صدای شمارا تبدیل به متن کند. در زمانهایی که میخواهید یک خبر یا بیانیه یا بخشی از مقالهرا بنویسید میتوانید از این ابزار استفاده کنید.
یک ابزار دیگر که تجربه کار باهاش را داشتم و تقریبا ایرادات کمی دارد Google Keyboard است که توسط گوگل ارائه شده است و برای تولید محتوای متنی به شما کمک میکند.
تبدیل دست نویس به متن انگلیسی
هنوز ابزاری ایجاد نشده که دستنویس فارسی را به متن فارسی تبدیل کند. ولی اگر میخواهید متن انگلیسی که تایپ کردید یا نوشتید را تبدیل به متن قابل کپی کنید کافی است آنرا تبدیل به یک عکس کنید و بعد با استفاده از ابزار Pen to Print که همانطور که گفتیم فقط برای زبان انگلیسی است آنرا بارگزاری کنید و متن آنرا دریافت کنید.
لازم به ذکر هست اگر گوشی شما آیفون یا آیپد هست با استفاده از نرمافزار Photos خود اپل کافی است روی متن در هرجایی هستید کلیک کنید تا بتوانید آنرا کپی کنید.
تصحیح نگارش متن فارسی و انگلیسی
در تولید محتوای متنی نگارش اهمیت زیادی دارد. شما از ابزار ویراست لایو برای تصحیح نگارش مانند نقطهها، ایرادات تایپی، فاصله و نیم فاصلهها میتوانید استفاده کنید تا تولید محتوای متنی بهتری داشته باشید. ما در همین مقاله برای ویرایش نگارش و ایرادات از این ابزار استفاده کردیم و ایرادات آنرا به خوبی برطرف کردیم.
لازم به ذکر هست که ویراست لایو هنوز به تکامل نرسیده هست و به طور مثال عبارت وردپرس را به صورت ورد پرس اصلاح میکند اما ابزار خوبی است و در اصل هیچ ابزاری پیدا نمیکنید که بی عیب و ایراد باشد.
تصاویر مناسب در مقاله
از اهمیت تصاویر در تولید محتوای متنی هر چقدر بگویم کم گفتم. چون تصاویر هستند که باعث درک بهتر محتوا توسط کاربر میشوند و محتوای مارا جذاب تر میکنند. و تصاویر هستند که در نتایج جستجوی موبایل تاثیر میگذارند روی تصمیم کاربر تا وارد وبسایت شما بشوند یا نه. سعی کنید همیشه از تصاویر اختصاصی و مناسب در مقاله نویسی خود استفاده کنید تا بازخورد بهتر و مقاله کاملتری داشته باشید.
ابزارهای دریافت تصاویر مناسب
برای اینکه بتوانید از تصاویر مناسب در تولید محتوای متنی خود استفاده کنید به شما سه وبسایت زیر را پیشنهاد میکنیم. در لردات بیشتر تصاویر را از پینترست دریافت میکنیم چون هر نوع تصویری را دارد و تنوع آن بسیار بالا هست و اکثر گرافیستها تصاویر خودرا در آن آپلود میکنند.
لیست وبسایتهای کاربردی برای دریافت تصاویر مناسب:
- Freepik
- Unsplash
ویرایش تصاویر و اختصاصی سازی آنها
یکی از الگوریتمهای گوگل پاندا هست. یعنی مدیران تنبل و بخش از این الگوریتم استفاده از تصاویر کپی هست که گوگل تصاویر را بررسی میکند و اگر تشخیص دهد تصاویر وبسایت شما تکراری هستند و قبلا در وبسایت دیگری منتشر شدهاند رتبه خوبی به مقاله نویسی که انجام دادهاید نمیدهد.
برای اختصاصی سازی تصاویر میتوانید یا خودتان تصاویر را بسازید مثل اسکرین شات یا استخدام گرافیست و یا تصاویر را اختصاصی سازی کنید، مثلا رنگبندی آنرا تغییر دهید و یا در تولید محتوای متنی در تصاویر هم متن بگذارید و…
سئو و دریافت بازدید از گوگل در محتوا
سئو بخشی از دیجیتال مارکتینگ هست تا بتوانید کاربران زیادی را از طریق موتورهای جستجو مانند گوگل وارد وبسایت خود بکنید. به طور مثال احتمالا شما و چندین نفر دیگر در امروز از طریق گوگل وارد این صفحه شدید و این مقالهرا مطالعه میکنید. بعد از اینکه وبسایتتان محتوای خوبی داشت و منظم تولید محتوا میکند میتوانید آنرا ثبت سایت در گوگل سرچ کنسول را انجام دهید تا بتوانید از طریق تولید محتوای متنی به خوبی کاربران را وارد وبسایت خود کنید و در نهایت افزایش فروش داشته باشید.
پیشنهاد میکنیم حتما در دورههای آموزش سئو شرکت بکنید و مقالات را بخوانید. از یوتیوب میتوانید برای یادگیری رایگان شروع کنید، اگر سئو را به خوبی جذب کنید مانند لردات میتوانید ورودی خوبی از طریق گوگل داشته باشید و اگر بهتر از رقبای خود انجام دهید میتوانید از رقبای خود هم جلو بزنید.
بازاریابی تولید محتوا
اگر بخواهم بازاریابی در تولید محتوای متنی توضیح دهم باید یک مقالهی ۳۰۰۰ کلمهای دیگر بنویسم. ولی در اینجا بهش اشاره کردهام تا بتوانم اهمیت آنرا بگویم و حتما به سراغ مطالعه در این زمینه بروید و در تولید محتوای خود بازاریابی کنید. در اصل بازاریابی در تولید محتوای متنی یعنی شما فقط محتوارا ارائه ندهید و محتوارا طوری ارائه دهید که باعث فروش شما شود.
به طور مثال در محتوای خود به دورههای آموزشی و محصولات اشاره کنید. مثلا (همانطور که در دوره افزایش سرعت توضیح دادیم سرعت وبسایت در سئو برای گوگل بسیار مهم هست.). این تنها یک مثال ساده و بخشی از بازاریابی در تولید محتوا بود تا بهتر آنرا درک بکنید.
جمعبندی کلی
در این مقاله از وبسایت لردات صفر تا صد تولید محتوای متنی و مهارتهای دیگر مانند بازاریابی تولید محتوا، سئو و.. که به شما در این زمینه کمک میکند را توضیح دادیم.
در ابتدای مقاله به اینکه اصلا تولید محتوای متنی چیست اشاره کردیم و بعد قوانین و نکات مقاله نویسی اصولی را توضیح دادیم و همچنین راه هایی را گفتیم تا بازخورد بیشتر و محتوای بهتری داشته باشید. و بعد ابزارهایی که به تولید محتوای متنی شما کمک میکنند را معرفی کردیم و در نهایت زمینههای مرتبط با تولید محتوا را توضیح دادیم.
تولید محتوای متنی در یک وبسایت بسیار اهمیت دارد و اگر میخواهید ورودی خوبی از گوگل داشته باشید در هر نوع وبسایتی بهتر است از مقالات استفاده کنید و حداقل دو مقاله در هفته منتشر کنید. با ارزوی موفقیت روزافزون برای شما.