در این جلسه از آموزشهای ووکامرس میخواهیم بپردازیم به موضوع مهمی در فروشگاه اینترنتی که گزارشات فروش و حسابداری با ووکامرس به صورت صحیح و اصولی هستش. و این موضوع بسیار بحث مهمی در مدیریت درست یک فروشگاه اینترنتی است و اهمیت بالایی دارد.
آنچه در این مقاله میخوانید
بخش تجزیه و تحلیل ووکامرس
برای مشاهده گزارشات فروش و حسابداری با ووکامرس باید از بخش تجزیه و تحلیل ووکامرس در پیشخوان وردپرس خود استفاده کنید. پس از پیشخوان وردپرس خود به مسیر تجزیه و تحلیل میرویم.
همانطور که مشاهده میکنید این بخش دارای زیرمنوهای زیادی است که هرکدام آمار و گزارشات مربوط به یک بخش از فروشگاه اینترنتی شما را دارند. البته از بررسی اجمالی میتوانید گزارشات فروش خود را به صورت یکجا و کلی مشاهده کنید.
بررسی اجمالی و گزارشات فروش
ابتدا به بخش بررسی اجمالی میرویم. و در ابتدای این بخش میتوانیم مشخص کنیم که آمار ارائه شده مربوط به چه بازه زمانی باشد و بعد میتوانیم مقدار فروش، تعداد سفارشها، محصولات فروخته شده و سایر موارد را مشاهده کنیم.
همچنین در ادامه نمودار کامل هر کدام نشان داده میشود که با کلیک روی هرکدام به بخش مربوط به آن نمودار میرویم و میتوانیم آمار کاملتری را در آن زمینه مشاهده کنیم.
لازم به ذکر است که با زدن روی سه نقطه روبروی هر بخش به طور مثال سه نقطه روبروی بخش کارایی میتوانید مشخص کنید تا آمار چه چیزهایی در فروشگاه اینترنتی شما در صفحه بررسی اجمالی نمایش داده شود.
در ادامه میپردازیم به توضیح کاربرد و عملکرد هر کدام از زیرمنوهای بخش تجزیه و تحلیل در ووکامرس و نحوه حسابداری با ووکامرس.
محصولات
از این بخش میتوانید آمار تعداد فروش محصولات خود را مشاهده کنید. همچنین مجموع درآمد خالص و ناخالص از محصولات فروخته شدههم میتوانید مشاهده کنید. درآمد خالص یعنی سود شما و به طور مثال اگر مالیات دریافت میکنید شامل مالیات نمیشود.
درآمد
از این قسمت به صورت دقیقتر میتوانید دقیقتر درآمد فروشگاه اینترنتی خود را مشاهده کنید. و موارد اضافه تر مانند مقدار کدهای تخفیف، مرجوعی یا برگشتیها، درآمد حملونقل و سایر موارد روهم از این بخش میتوانید به خوبی مشاهده و تحلیل کنید.
سفارشها
آماری که در این بخش مشاهده میکنید تقریبا مشابه بخش محصولات هست با کمی تفاوت که اینجا تعداد سفارشات شمارا نشان میدهد همراه دیگر مواردی که در بخش محصول هم بودش.
تغییرات
از این قسمت میتوانید با استفاده از متغیرها آمار بهتری از فروش فروشگاه اینترنتی خود را مشاهده کنید و تحلیل بهتری داشته باشید و حسابداری با ووکامرس را به صورت اصولی جلو ببرید.
دستهها
در اینجا همانطور که مشخص است میتوانید درآمد محصولات هر دستهبندی و آمار آنهارا باهم مشاهده کنید. به طور مثال اگر فروشگاه محصولات الکترونیکی دارید میتوانید مشاهده کنید که دستهی موبایل فروش بیشتری داشته است و آمار بهتر یا مثلا دسته تبلت و تمرکز خود را روی دسته بندی پر فروش بیشتر کنید.
کدهای تخفیف
اگر فروشگاهی دارید که از کدهای تخفیف زیاد استفاده میکند و منتشر میکند این بخش میتواند برای شما بسیار کاربردی باشد و مشاهده کنید که هر کد تخفیف چندبار استفاده شده است و چه مقدار از سود شمارا کم کرده است.
مالیات
اگر در تنظیمات ووکامرس دریافت مالیات را فعال کرده باشید در اینجا میتوانید آمار مالیاتهایی که در سفارشات خود گرفتید را مشاهده و تحلیل کنید.
دانلودها
در این قسمت با توجه به لینکهای دانلودی که در محصولات دانلودی خود ایجاد کردید میتوانید آمار دانلودهای هر فایل توسط خریداران محصولات دانلودی ووکامرس را مشاهده و تحلیل کنید.
انبار
انبار بخشی است که میتوانید مدیریت موجودی و وضعیت محصولات فروشگاه اینترنتی خود را مشاهده کنید و آنهارا تغییر دهید و تنظیم کنید و حتی آنرا دانلود و چاپ کنید.
پیکربندی
در نهایت میتوانید بخش گزارشات فروش یا تجزیه و تحلیل ووکامرس را پیکربندی کنید که در ادامه به تنظیمات آن میپردازیم.
از بخش وضعیتهای حذف شده میتوانید مشخص کنید که این وضعیت از سفارشات جزو آمار تجزیه و تحلیل فروشگاه اینترنتی شما نباشند.
و از بخش Actionable statuses میتوانید مشخص کنید که آمار شما از سفارشهایی باشد که وضعیتهایی که میخواهید را دارند مثلا فقط تکمیل شدهها.
از قسمت محدوده تاریخی پیشفرض هم میتوانید مشخص کنید که در هر بخش از آمار چه بازه زمانیای باشد که دیگر نیاز به تغییر در هر صفحه نداشته باشید. و در انتهاهم میتوانید دیتاهای آمار فروشگاه اینترنتی خود را درون ریزی کنید.
نکاتی برای حسابداری صحیح با ووکامرس
هر فروشگاه اینترنتی موفقی باید حسابداری صحیح و درستی داشته باشد و ما در ادامه نکاتی را برای شما میگوییم که در این مسیر میتواند مفید و کاربردی باشد.
اولین موردی که باید توجه کنید این است که هر هفته یا هر بازه زمانی مورد نظر خود آمار فروش خود را تحلیل کنید و روی محصولات و دستهبندیهایی که فروش و تقاضای بیشتری داشتند وقت بیشتری بگذارید و تنوع آنهارا زیاد کنید.
مورد بعدی نگه داشتن مبلغی از سود فروش شما به طور مثال ۳۰ درصد از سود فروش خود و اختصاص دادن آن برای بهبود محصولات و سرمایهگذاریهایی مانند تبلیغات و توسعه بیزینس که فروش شمارا در ماههای بعدی افزایش دهد و فروشگاه اینترنتی شمارا بزرگتر کند.
قطعا نکات زیادی در این زمینه یعنی افزایش فروش و حسابداری صحیح است ولی این در حوزه کاری لِردات نیست و میتوانید این مقاله دوست خوبمان را بخوانید.
جمعبندی کلی
در این جلسه پرداختیم به نحوه دریافت و مشاهده گزارشات فروشگاه اینترنتی با ووکامرس و کار با بخش تجزیه و تحلیل ووکامرس و همچنین در انتها نکاتی در رابطه با افزایش فروش و حسابداری صحیح که البته دو نکته طلایی عالی است که خودمان هم در لِردات اولویتمان است را به شما گفتیم. موفق باشید.