در این جلسه میخواهیم کارمون با نوشتههای وردپرس را شروع کنیم. ابتدا از برچسب ها و دسته بندی ها در وردپرس شروع میکنیم تا ببینیم کاربرد آنها چگونه هست و نکاتی که باید در استفاده از آن ها رعایت کنیم چیست.
آنچه در این مقاله میخوانید
برچسب ها و دستهبندی ها در وردپرس
به طور کلی برچسب ها و دسته بندی ها در وردپرس برای سازماندهی نوشتههای سایتمان استفاده میشوند و همانطور که در جلسه قبل گفتیم فقط نوشتهها دارای این ویژگی هستند و برگهها را نمیتوان با استفاده از دسته بندی و برچسب سازماندهی کرد.
در ادامه هر کدام را به صورت کامل توضیح میدهیم و نحوه کار با آنها و نکاتی که باید رعایت کرد را توضیح میدهیم.
دستهبندیها در وردپرس
برای برچسب ها و دسته بندی ها در وردپرس ابتدا از دسته بندی شروع میکنیم چرا که اهمیت بیشتری دارد.
وقتی که میخواهید نوشته جدیدی را در سایت خود منتشر کنید باید برای آن یک یا چند دسته بندی انتخاب کنید و اگر دسته بندی انتخاب نکنید به صورت پیشفرض خود وردپرس دسته بندی (دسته بندی نشده) را برای آن انتخاب میکند. به طور مثال برای این نوشته ما دسته بندی آموزش وردپرس را انتخاب کردیم.
برای ایجاد و مدیریت دستهبندی ها در وردپرس باید به بخش نوشتهها > دستهها بروید.
حالا از این قسمت میتوانید دستهبندی های سایت خود را مدیریت کنید یا دستهبندی جدیدی ایجاد کنید. که نحوه ایجاد دسته بندی در وردپرس را در ادامه توضیح میدهیم.
ایجاد دستهبندی جدید در وردپرس
برای ساختن و ایجاد کردن دسته بندی جدید در وردپرس باید به مسیر نوشتهها > دستهها بروید و حالا یک فرمی را در سمت راست مشاهد میکنید که برای ساخت دستهبندی جدید در سایت شما است.
نام: در این قسمت باید عنوان و نام دستهبندی خود را وارد کنید.
نامک: در این قسمت باید نشانی اینترنتی دستهبندی خود را مشخص کنید. به طور مثال اگر mobile بگذارید آدرس اینترنتی صفحه دسته بندی شما میشود: yourdomin.com/category/mobile.
نکته: پیشنهاد میکنیم از نامکهای انگلیسی در سایت خود استفاده کنید. چرا که ارسال و مشاهده نامک فارسی ظاهر بدی دارد و طولانی میشود. توجه داشته باشید نامک انگلیسی تاثیر منفی در سئوی سایت فارسی ندارد.
دسته مادر: از این قسمت میتوانید دسته ای که ایجاد میکنید را زیر مجموعه دستهبندی دیگری کنید. مثلا دسته قاب موبایل را زیر مجموعه دسته لوازم جانبی موبایل کنید.
توضیح: در این قسمت توضیحات مربوط به دسته بندی خود را وارد کنید. مثلا: در این صفحه میتوانید انواع قاب شیک و زیبا برای موبایل را مشاهده و خریداری نمایید.
تصویر دسته بندی: در این قسمت میتوانید یک تصویر یا آیکون برای دسته بندی خود مشخص نمایید.
و در نهایت روی گزینه افزودن دسته تازه کلیک کنید تا دسته بندی شما ایجاد شود.
نکاتی که در استفاده از دستهبندی ها باید رعایت کرد
۱- از دستهبندی های زیاد استفاده نکنید
توجه داشته باشید که هر دسته بندی یک صفحه در سایت شما ایجاد میکند. و اگر سایت شما هنوز مقالات یا محصولات زیادی ندارد بهتر است از دسته بندی های کمتری استفاده کنید.
به طور مثال سایت دیجیکالا مگ بعد از سالها فعالیت دستهبندی های زیادی را دارد و بیش از ۲۰۰۰ مقاله دارد. اگر سایت شماهم مقالات زیادی دارد و میتوانید به خوبی دستهبندی هایتان را مدیریت و مرتب کنید مشکلی نیست.
۲- در برخی موارد از برچسبها کمک بگیرید
بهتر است در برخی از موارد از برچسبها کمک بگیرید مثلا یک مقاله با عنوان (تبلیغات در گوگل با google ads) بهتر است در دستهبندی دیجیتال مارکتینگ باشد و برچسب (تبلیغات در گوگل) را داشته باشد. ولی این نادرست است که در دو دسته بندی تبلیغات در گوگل و دیجیتال مارکتینگ باشد. البته اگر تبلیغات در گوگل موضوعی است که شما ماهی چند بار دربارش تولید محتوا میکنید مشکلی نیست میتوانید آن را به عنوان دستهبندی ثبت کنید.
۳- به صورت درست و شیک دستهبندی کنید
سعی کنید به صورت سلسهای و شیک دسته بندی کنید و از نامها و موضوعات اصلی و مناسب در حوزه خود برای دستهبندی در سایتتان استفاده کنید.
همچنین این نکات برای هر دوی برچسب ها و دسته بندی ها در وردپرس است. البته که به صورت دقیق تر در نکات استفاده از برچسبها هم توضیح میدهیم.
برچسبها در وردپرس
در برچسب ها و دسته بندی ها در وردپرس بخش دستهبندیها را کامل توضیح دادیم حالا برویم سراغ برچسبها.
برچسبها هم مانند دستهبندی ها به سازماندهی نوشتهها کمک میکنند. وقتی یک نوشته ای را بخواهید منتشر کنید یک بخشی وجود دارد به نام برچسب که از آن قسمت شما میتوانید برچسبهای نوشته خود را مشخص نمایید.
برچسب یا تگ در وردپرس به معنای ساخت صفحات و آرشیو هایی هست که به کاربران امکان دیدن مطالب مرتبط و سازماندهی شده را میدهد.
ایجاد برچسب جدید در وردپرس
ایجاد برچسب ها و دسته بندی ها در وردپرس مانند هم هستند.
در صفحه ویرایش یا ایجاد نوشته در قسمت برچسبها با تایپ هر برچسب و زدن دکمه Enter یک برچسب جدید را اضافه میکنید. ولی برای ایجاد برچسب جدید به صورت کاملتر میتوانید به مسیر نوشتهها > برچسبها در پیشخوان وردپرس بروید.
حالا در این صفحه میتوانید برچسبهای سایت خود را مشاهده کنید و آنها را مدیریت کنید. و از قسمت سمت راست میتوانید برچسبهای جدید در سایت خود ایجاد کنید.
کافی است فرم سمت راست صفحه برچسبها را پر کنید و برچسبی که میخواهید را در سایت خود ایجاد کنید.
نام: در این قسمت نام برچسب خود را مشخص کنید.
نامک: در این قسمت آدرس اینترنتی برچسب خود را مشخص کنید. به طور مثال اگر نامک را mobile بگذارید آدرس اینترنتی صفحه برچسب شما میشود: yourdomin.com/tag/mobile.
توضیح: در این قسمت میتوانید یک توضیح برای برچسب خود وارد نمایید.
و در نهایت روی دکمه افزونه برچسب کلیک کنید تا برچسب شما ایجاد شود.
نکاتی که در استفاده از برچسب ها باید رعایت کرد
۱- برچسب کلمه کلیدی نیست
شاید فکر کنید برچسبها روی سئوی سایت تاثیر دارند ولی اصلا اینگونه نیست و حتی استفاده از برچسب های زیاد میتواند روی سئوی سایت شما تاثیر منفی داشته باشد. پس از برچسب ها به دید تاثیر مثبت در سئو نگاه نکنید چرا که از دو سال پیش تا به حال طبق الگوریتم های جدید گوگل برچسبها تاثیری روی سئوی سایت ندارند.
۲- از برچسبها زیاد استفاده نکنید
طبق الگوریتم پاندای گوگل نباید بیش از ۱۰ برچسب در نوشتهها استفاده کرد و اگر قصد دارید از برچسبها در نوشتههای خود استفاده کنید پیشنهاد میشود بین ۵ تا ۱۰ تا برچسب استفاده کنید تا در سئوی سایت تاثیر منفی نگذارد.
همچنین ایجاد هر برچسب یک صفحه در سایت شما اضافه میکند و استفاده از برچسبهای زیاد مخاطب و کاربر را سردرگم میکند.
اگر این موضوع را چند سال پیش میخواستیم بگوییم میگفتیم از برچسب های زیادی استفاده کنید چرا که آن زمان در سئوی سایت تاثر داشتند ولی امروزه برچسب ها صرفا برای سازماندهی مقالات به کار میروند.
جمعبندی کلی
در این جلسه به برچسب ها و دسته بندی ها در وردپرس پرداختیم و هر کدام را به صورت کامل توضیح دادیم. پیشنهاد میکنیم حتما تمام نکات را خوانده و از برچسب و دسته بندی در مقالات و نوشتههای سایت خود به درستی استفاده کنید.