همانطور که در جلسه اول دوره اشاره کردیم، دامنه آدرس اینترنتی وبسایت شما است باید در انتخاب و ثبت آن دقت کنیم. در این جلسه به ثبت دامنه و نکاتی که باید رعایت کرد میپردازیم.
آنچه در این مقاله میخوانید
انتخاب پسوند مناسب برای دامنه
دامنه یا آدرس اینترنتی شما میتواند شامل هر پسوندی باشد مانند .ir یا هر پسوند دیگری. پر استفاده ترین پسوندهای دامنه در ایران .ir و .com میباشد. به شماهم پیشنهاد میکنیم از این دو پسوند استفاده کنید.
پسوندهای دیگری هم هستند مانند .info، .shop، .org و… که میتوانید استفاده کنید.
یک دامنه خوب باید دارای چه ویژگیهایی باشد؟
اگر میخواهید یک دامنه خوب و مخاطب پسند داشته باشید. باید دامنه شما دارای ویژگیهای زیر باشد:
۱- به خاطر سپردنی: دامنه طوری باشد که وقتی مخاطب اولین بار میشنود بتواند به خاطر بسپارد.
۲- کوتاه: دامنه شما بهتر است کوتاه باشد تا نوشتن و یا حفظ کردن آن سخت نباشد.
۳- بدون علامت: بهتر است در دامنهتان از – (خط فاصله) استفاده نکنید.
۴- دامنه انگلیسی: باید دامنه شما نام کسب و کارتان به صورت انگلیسی باشد، منظور این است که فینگلیش نباشد.
۵- تلفظ آسان: در دامنه تان از کلمات پیچیده استفاده نکنید به طور مثال mybeautiful.com که تایپ و تلفظ آن پیچیده است.
۶- مناسب با حوزه کاری: دامنه شما طبیعتا باید مرتبط با حوزه کاریتان باشد.
آموزش ثبت دامنه
برای ثبت دامنه میتوانید از شرکتهای میزبانی وب استفاده کنید ولی دقت کنید شرکت میزبانی وبای که شما انتخاب میکنید باید معتبر باشد چون هر شرکت میزبانی وبای میتواند دامنه شمارا انتقال و یا غیرفعال کند.
برای ثبت دامنه ما شرکت میزبانی وب ایران سرور را پیشنهاد میکنیم. برای ثبت دامنه در ایران سرور یا هر شرکت میزبانی وب باید به بخش مربوط به دامنه بروید و دامنه مورد نظر خود را ثبت نمایید. به طور دقیق تر مراحل را در ادامه توضیح میدهیم.
مرحله اول: جستجوی دامنه و انتخاب دامنه مورد نظر
ابتدا به سایت مورد نظر بروید و بخش ثبت دامنه را باز کنید. سپس نام دامنه مورد نظر خود را سرچ کنید و در صورت آزاد بودن آن روی گزینه ثبت دامنه کلیک کنید.
مرحله دوم: انتخاب دوره زمانی و مشاهده قیمت
در بخش بعدی باید برای دامنه خود دوره زمانیای مشخص کنید که در چه مدتی فعال باشد و قیمت آن را مشاهده کنید. البته بعد از پایان شدن مدت از پنل کاربری خود در سایت میزبانی وب میتوانید آن را تمدید کنید. و در نهایت آن را به صورتحساب خود اضافه نمایید. و در نهایت روی دکمه ادامه کلیک کنید.
مرحله سوم: ثبت شناسه ایرنیک و تنظیم DNS های دامنه
در این مرحله باید شناسه ایرنیک(مرکز ثبت دامنه کشور ایران) خودتان را ثبت کنید یا اگر ندارید به سایت ایرنیک بروید و شناسه و حساب کاربری خود را ایجاد کنید.
و بعد باید DNS های دامنه خود را تنظیم کنید، یعنی کدهای DNS هاست خود را در این قسمت قرار دهید تا دامنه به هاست متصل شود و اگر دامنه و هاست را باهم دارید میخرید به طور اتوماتیک به هم متصل میشوند. در جلسه اول در مورد DNS توضیح دادهایم.
و در نهایت روی ادامه کلیک کنید.
مرحله چهارم: مشاهده صورتحساب و پرداخت
در آخر شما صورت حساب خود را میتوانید مشاهده کنید و پرداخت نهایی را انجام دهید. توجه داشته باشید ۱ الی ۲۴ ساعت بعد از پرداخت دامنه شما فعال میشود، بستگی به پسوند و شرکت میزبانی وب دارد.
نکاتی که باید در ثبت دامنه رعایت کرد
توجه داشته باشید که ثبت دامنه را کاملا جدی بگیرید و به آن توجه کنید و در نهایت دامنه مناسبی انتخاب کنید، چون دامنه آدرس اینترنتی وبسایت شماست و مشتریان و مخاطبان، شمارا از آن دامنه میشناسند.
قبل از دامنه به انتخاب نام برند مناسب با حوزه کاری توجه نمایید و بعد از انتخاب نام برند آن را تبدیل به دامنه نمایید. و اگر میتوانید در سایت های ثبت برند، برند خود را ثبت نمایید.
توصیه میکنیم برای دامنه خود اینماد بگیرید و آن را در سایت خود نمایش دهید تا مشتریان با اعتماد بیشتری به سمت خرید از شما بیایند.
نکته آخری که باید به آن توجه کنید این است که به سمت ارزونترین دامنه نروید و ابتدا به نوع کسب و کار و دامنه مناسب توجه کنید و در نهایت به نوع خدمات و پشتیبانی شرکت میزبانی وب.
تمارین جلسه دوم
۱- انتخاب نام برند و دامنه مناسب
۲- ثبت دامنه کسب و کار خودتان(قبل از مشاهده جلسه سوم هاست تهیه نکنید و یا بگذارید پس از مشاهده جلسه بعد هر دو را باهم تهیه کنید.
۳- درباره امکانات و ویژگیهای یک هاست مناسب مطالعه و تحقیق کنید.