در این جلسه از دوره آموزش ساخت سایت با وردپرس میخواهیم بپردازیم به افزونهها در وردپرس و این که افزونه وردپرس چیست و چه کار میکند و نحوه نصب آن در وردپرس چگونه است را توضیح دهیم.
آنچه در این مقاله میخوانید
افزونه وردپرس چیست؟
به طور کلی افزونه وردپرس به سایت ما یک قابلیت یا ویژگی را اضافه میکند. به طور مثال افزونه ووکامرس به سایت شما ویژگی فروشگاه آنلاین را اضافه میکند تا علاوه بر نوشتهها و برگهها بتوانید محصول هم اضافه کنید و همچنین سبد خرید و پرداخت در سایتتان داشته باشید. به این صورت است که هر افزونه وردپرس به سایت شما یک قابلیت را اضافه میکند.
تعریف اصلی افزونه: افزونهها فایلهای نصبی هستند که روی سایت ما نصب و فعال میشوند تا به سایت ما یک ویژگی اضافه کنند یا روی زیبایی و طراحی و یا مدیریت بهتر سایت به ما کمک کنند.
لازم به ذکر هست که پلاگینها به طور کلی دو نوع رایگان و غیر رایگان هستند که توصیه میکنیم پلاگینهای رایگان را فقط از مخزن وردپرس پیدا و نصب کنید و افزونههای غیر رایگان را توصیه میکنیم از سایت اصلی خود خریداری کنید تا از پشتیبانی و آپدیت ها بهره مند بشوید و همچنین از امنیت آن مطمئن باشید.
همچنین لازم به ذکر است که ساختار افزونه وردپرس به صورت یک فایل zip یا فشرده سازی شده است که داخلش پوشهها و فایلهای php وجود دارد.
یک مثال ساده برای فهم بهتر
اگر مفهوم افزونه وردپرس را متوجه نشدید در ادامه برایتان یک مثال میزنیم تا مفهوم (افزونه وردپرس چیست) را متوجه شوید.
فرض کنید شما یک خانه خریداری کردید و وقتی میاید یک تابلو یا یک مبل به خانهتان اضافه میکنید، دارید ویژگی یا قابلیت یا امکاناتی به خانهتان اضافه میکنید.
دقیقا وبسایت هم همینطور است و شما با اضافه کردن یک افزونه دارید یک ویژگی و امکان اضافه میکنید و یا به زیبایی سایتتان کمک میکند.
چرا باید از افزونهها استفاده کنیم؟
فرض کنید شما یک خانه خالی بخرید! یا فرض کنید وبسایت لردات امکان دورههای آموزشی، پنل کاربری، امنیت بالا، سرعت بالا و… را نداشته باشد!
پس اگر از افزونهها در وبسایت خودتان استفاده نکنید در اصل سایتی دارید که هیچ ویژگی ندارد و فقط میتوانید در آن نوشته و برگه منتشر کنید. اگر هم بگویید که از افزونه وردپرس هیچوقت استفاده نمیکنید باید بگویم که امکان نداره! چرا که قطعا شما در طی رشد دادن وبسایت خود به استفاده از افزونه وردپرس نیاز پیدا میکنید.
نصب افزونه در وردپرس
برای نصب یک افزونه در وردپرس سه راه وجود دارد که در ادامه هر سه راه را توضیح و اموزش میدهیم. تا بتوانید به راحتی نصب افزونه در وردپرس را انجام دهید.
نصب افزونه از پیشخوان وردپرس
برای نصب افزونه در وردپرس از پیشخوان کافی است به پیشخوان وردپرس و مسیر افزونهها > افزودن بروید.
حالا وارد مخزن وردپرس شده اید و میتوانید افزونههایی که در مخزن وردپرس وجود دارند را مشاهده کنید و از کادر جستجو افزونه مورد نظر خود را پیدا کنید.
بعد از یافتن افزونه مورد نظر کافی است روی عبارت نصب که جلوی نامش هست کلیک کنید تا نصب افزونه در سایت شما انجام شود. و بعد از نصب شدن میتوانید افزونه را در سایت خود فعال کنید.
نصب افزونه از خارج مخزن وردپرس
شاید شما یک افزونهای بخواهید روی سایت خود نصب کنید که در مخزن وردپرس وجود نداشته باشد. ولی میتوانید به راحتی افزونه مورد نظرتان را روی سایتتان نصب کنید و فقط کافی است فایل zip آن را داشته باشید.
برای نصب افزونه در وردپرس به صورت دستی کافی است به مسیر افزونهها > افزودن بروید و روی گزینه بارگزاری افزونه کلیک کنید. و در مرحله بعدی باید از فایلهای سیستم تان فایل افزونهی مورد نظرتان را انتخاب کنید و بعد روی دکمه نصب در روبروی آن کلیک کنید.
و بعد از نصب افزونه میتوانید به راحتی آن را از مسیر افزونهها > افزونهها نصب شده آن را فعال نمایید.
نصب افزونه در وردپرس از هاست
شاید در بعضی از موارد نتوانید فایل افزونه خود را از پیشخوان وردپرس آپلود کنید. در این طور موارد میتوانید از طریق هاست افزونه خود را نصب و فعالسازی نمایید. در ادامه مراحل آن را توضیح میدهیم.
برای نصب افزونه از هاست کافی است وارد کنترل پنل هاست خود شوید و به پوشه public_html در File Manager بروید.
در مرحله بعدی باید به مسیر wp-content > plugins بروید.
حالا فایل zip افزونه خود را در این پوشه آپلود کرده و بعد از بارگزاری آن، با کلیک راست روی آن، فایل افزونه را از حالت فشرده خارج کنید یا Extract کنید.
حالا افزونه در سایت شما نصب شده است و با رفتن به پیشخوان وردپرس و مسیر افزونهها > افزونههای نصب شده میتوانید آن را فعال نمایید.
جمعبندی کلی
در این جلسه به آموزش نصب افزونه در وردپرس پرداختیم و روش های آن را توضیح دادیم و به افزونه وردپرس چیست یک پاسخ کامل دادیم و به طور کل گفتیم که افزونه وردپرس یک قابلیت و امکان را به سایت ما اضافه میکند. موفق باشید.