در این جلسه از دوره آموزش ساخت سایت با وردپرس به مدیریت برگهها در وردپرس و ایجاد برگه جدید در وردپرس میپردازیم.
آنچه در این مقاله میخوانید
برگه در وردپرس چیست؟
همانطور که در جلسه ۸ دوره به صورت کامل توضیح دادیم، برگهها در وردپرس شامل صفحات اصلی و مهم سایت ما میشوند. مانند برگه ارتباط با ما، درباره ما و شرایط و ضوابط سایت.
برای رفتن به بخش برگهها کافیه وارد پیشخوان وردپرستان بشید و به مسیر برگهها بروید تا وارد بخش مدیریت برگهها در وردپرس بشوید و تمام برگههای سایت خود را مدیریت کنید.
جهت ویرایش گروهی در بخش برگهها کافیست برگههای مورد نظر خود را انتخاب کنید و روی منوی کارهای دسته جمعی که در بالای فهرست برگهها است کلیک کنید و تغییری که میخواهید را اعمال کنید. مانند حذف گروهی یا ویرایش سریع گروهی.
ایجاد برگه جدید در وردپرس
برای ایجاد برگه جدید کافی است در پیشخوان وردپرس به مسیر برگهها > افزودن جدید بروید. حالا وارد ویرایشگر وردپرس شده اید که با استفاده از قابلیتها و امکاناتی که دارد میتوانید یک برگه کامل در سایت خود طراحی و ایجاد کنید.
حالا بخشهای زیادی را در این ویرایشگر مشاهده میکنید که شامل: صفحه نوشتن محتوا، تنظیمات برگه، تنظیمات بلوک(المنت یا ویدجت)، تنظیمات ویرایشگر و… که در ادامه بیشتر آنهارا بررسی میکنیم.
خب بیاید شروع کنیم.
ابتدا باید عنوانی را برای برگه خود بنویسیم. پس در بخش افزودن عنوان یک عنوان را انتخاب میکنیم. و در ادامه باید محتوای برگه خود را بنویسید پس در جایی که عبارت برای انتخاب بلوک / را بنویسید باید شروع با نوشتن محتوا کنید. دقیقا به همین سادگی است!
تنظیمات بلوک ها و موارد بیشتر را در جلسه قبل یعنی جلسه دهم توضیح دادیم ولی در ادام بازهم ذکر میکنیم.
تنظیمات ویرایشگر وردپرس
در ویرایشگر وردپرس یک بخشی در سمت چپ مشاهده میکنید که شامل تنظیمات برگه و بلوک ما(که در ادامه بیشتر با آن آشنا میشوید) میشود.
تنظیمات برگه
در تب تنظیمات برگه میتوانید معیارهایی مانند تصویر شاخص و نشانه اینترنتی را مشخص کنید تا برگه خود را دارای کاور و سازماندهی مناسب کنید.
تصویر شاخص
در این بخش میتوانید یک کاور و تصویری را برای برگه خود مشخص کنید تا در کنار عنوان برگه در سایت خود نمایش دهید. به طور مثال تصویر شاخص این مقاله همانطور که در ابتدای این صفحه میتوانید مشاهده کنید تصویر زیر است:
و تب دیگر که تنظیمات بلوک هستش را در ادامه توضیح میدهیم.
و یک منویی دیگر به حالت سه نقطه در کنار آیکون تنظیمات مشاهده میکنید که با استفاده از آن میتوانید تنظیمات فضای ویرایشگر خود را تغییر دهید.
حالت نورافکن
حالت نورافکن به شما این امکان را میدهد تا وقتی روی یک بخش از محتوا یا یک بلوک سلکت میکنید و در حال ویرایش آن هستید بقیه محتوا به صورت کمرنگ در میآید و آن بلوک به صورت پر رنگ میشود تا حالت متمرکز بودن را به شما بدهد.
حالت تمام صفحه
با فعال کردن این قابلیت منوی کناری و بالایی پیشخوان وردپرس شما مخفی میشه تا ویرایشگر بزرگتری داشته باشید و بهتر بتوانید برگه خود را ویرایش کنید.
همانطور که در جلوی آن میبینید یک کلید ترکیبی است که با فشردن آن این گزینه فعال و غیرفعال میشود. و زمانی که نیاز داشتید به منوها کافیست از این کلیدهای ترکیبی برای ظاهر کردن منوهای پیشخوان وردپرس استفاده کنید.
بلوک چیست؟
بلوک به معنای ویدجت یا المنت هستش مانند بلوک پاراگراف، بلوک تصویر، بلوک تیتر، بلوک ویدیو و… که هر کدام کاربرد متفاوتی دارند.
شما وقتی به بخش محتوا و نوشتن در ویرایشگر وردپرس بروید میتوانید با تایپ کردن عبارت (/) در خط جدید یا زدن روی گزینه (+) تمام بلوکهای ویرایشگر وردپرس را مشاهده نمایید.
کار با بلوکها بسیار ساده است و نیاز به توضیحات خاصی نیست. شما بعد از درج هر بلوک میتوانید تنظیمات آن را از بخش سمت چپی که تنظیمات هستش مدیریت کنید. کافیست روی تب بلوک در بخش تنظیمات کلیک کنید تا تنظیمات بلوک انتخابی شما باز شود تا ویژگیهایی مانند رنگ، قالب، نوع نمایش و… را مشخص کنید و تغییر دهید.
ولی در ادامه به معرفی و بررسی چندتا از بلوکهای کاربردی میپردازیم.
بلوک تیتر و هدینگها
بلوک بسیار پر کاربردی که در هر برگه ای هست تیتر است به طور مثال عبارت (بلوک تیتر و هدینگها) در خط قبل یک تیتر و هدینگ هست. کافی است از بخش بلوکها عبارت تیتر را سرچ کنیم و بلوک تیتر را در برگهمان درج کنیم.
از بلوک تیتر میتوانید برای سازماندهی و بهبود خوانایی محتوای خود استفاده کنید.
تیترهای H1 تا H3 که با کلیک کردن روی عبارت H2 نمایش داده میشود برای سلسله بندی و ترتیب دهی مقاله است و همچنین اندازه فونت آنها با توجه به قالب شما متفاوت است.
همچنین تنظیمات دیگر آن را میتوانید از نوار بالایی آن و بخش تنظیمات بلوک که در بالاتر آموزش دادیم انجام دهید.
بلوک پاراگراف
با زدن دکمه اینتر و رفتن به خط جدید به صورت پیشفرض بلوک پاراگراف درج میشود و شما با تایپ کردن هر عبارتی که تیتر، فهرست یا… نباشد و ساده باشد دارید از بلوک پاراگراف استفاده میکنید.
که این بلوک پر استفاده ترین و ساده ترین بلوک وردپرس است. دلیلش هم که معلوم است!
و تنظیمات این بلوک هم که شامل انتخاب رنگ و سایز فونت و… میباشد را میتوانید از بخش تنظیمات بلوک که در بالاتر توضیح دادیم انجام دهید.
بلوک تصویر و افزودن تصویر
یکی از بلوکهای پرکاربرد در ویرایشگر وردپرس بلوک تصویر است که با استفاده از آن میتوانید تصاویری که میخواهید را در برگه خود قرار دهید. نام این بلوک تصویر است. پس کافی است روی آیکون (+) کلیک کنید و بلوک تصویر را پیدا کنید و از آن استفاده کنید.
بعد از درج آن با باکس زیر روبرو میشوید.
اگر گزینه بارگزاری را انتخاب کنید میتوانید یک عکس از فایلهای سیستم خودتان را آپلود کنید.
اگر گزینه کتابخانه پروندههای چندرسانهای رو انتخاب کنید میتوانید عکسهایی که از قبل در کتابخانه رسانه سایتتان آپلود کردید را مشاهده کنید و یکی از آنهارا قرار دهید.
و اگر گزینه گزاشتن از نشانی را انتخاب کنید میتوانید لینک یک تصویر را وارد کنید و از آن لینک تصویر آپلود شود .روی برگه شما قرار گیرد.
همچنین تنظیمات آن را میتوانید از نوار بالایی آن و بخش تنظیمات بلوک که در بالاتر آموزش دادیم انجام دهید.
افزودن لینک در برگهها
نکته دیگری که لازم دانستم در این مقاله بگم. این است که چگونه به عبارتی در ویرایشگر وردپرس لینک بدهیم.
کافی است روی عبارت مورد نظر خود کلیک کنید و علامت زنجیر که بالای آن نمایش داده میشود را بزنید و لینک خود را وارد کنید و روی دکمه اینتر بزنید تا درج شود.
انتشار برگه در وردپرس
برای انتشار برگه در وردپرس سه تا گزینه در بالای صفحه مشاهده میکنیم: انتشار – پیش نمایش – پیش نویس که هر کدام کاربرد متفاوتی دارند.
اگر روی دکمه انتشار کلیک کنید برگه شما منشر میشود و کامل در سایت شما قابل مشاهده است.
اگر روی دکمه پیش نمایش کلیک کنید میتوانید قبل از انتشار پیش نمایشی از آن برگه را در قالب سایت خود مشاهده کنید.
و اگر روی دکمه ذخیره پیش نویس کلیک کنید این برگه به صورت پیش نویس ذخیره میشود و در سایت منتشر نمیشود. و در بعدا هروقت خواستید میتوانید آن را ویرایش یا منتشر کنید.
جمعبندی کلی
در این جلسه از این دوره به برگهها و مدیریت و ایجاد آنها در وردپرس پرداختیم و همچنین با بخشهای ویرایشگر وردپرس و مراحل ساخت برگه آشنا شدیم.
با آرزوی موفقیت برای شما.